Η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση των Κύκλων Μάθησης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 και διοργανώθηκε από  τον Δήμο Θέρμης και το ΚΥ.ΜΑ, επισημοποίησε το περιεχόμενο των θεματικών πλαισίων.   Σε αυτή την αρχική φάση διαμορφώθηκαν   έξι (6) Θεματικά πλαίσια με τίτλους : Ενεργός πολίτης, Νέες τεχνολογίες, Φύση και διατροφή, Ανθρώπινες σχέσεις, Εκπαίδευση  και συμμετοχική μάθηση των Ενηλίκων, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και διαχείριση καριέρας των ενηλίκων. Να σημειωθεί πως η συμμετοχή των εκπαιδευομένων στα επιμορφωτικά προγράμματα θα είναι δωρεάν.
Κεντρικό μεθοδολογικό χαρακτηριστικό του εγχειρήματος αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευομένων για κάθε προτεινόμενο θεματικό  πλαίσιο,  με τη συνεπή και καθοριστική  εμπλοκή του στο σχεδιασμό των ειδικών στόχων, του περιεχομένου και των εκπαιδευτικών μεθόδων,  σε ένα προσυμφωνημένο αριθμό επιμορφωτικών συναντήσεων. Σήμερα δημοσιοποιούνται  τα ειδικά σχεδιασμένα ενημερωτικά έντυπα για τα θεματικά πλαίσια,τα οποία είναι δυναμικά, για αυτό και θα πρέπει με την εμπειρία που θα συσσωρεύεται, να αναπροσαρμόζονται και να επικαιροποιούνται με βάση τα αποτελέσματα της διαρκούς αξιολόγησης, όπως αυτά θα εφαρμόζονται στην πράξη.
kykloi mathisis 1














Η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση στις 19 Σεπτεμβρίου, ήταν η αφετηρία για την έναρξη των κύκλων μάθησης που θα ολοκληρωθούν σε δύο στάδια. Το πρώτο θα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή ως εκπαιδευόμενοι.  Μάλιστα, προκειμένου να αποτυπωθεί η πιθανότητα δημιουργίας ομάδων ενηλίκων 18 ετών και άνω, που θα συμμετάσχουν σε κύκλους μάθησης σε  κάθε θεματικό πλαίσιο, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας, να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που επισυνάπτεται,  για τη μια ή και τις δύο περιόδους.  Κρίνεται απαραίτητη η συνεπής συμμετοχή  στις επιμορφωτικές συναντήσεις των Κύκλων Μάθησης, όπως αυτές θα οργανωθούν στις λεπτομέρειες τους κατά το δεύτερο στάδιο, το οποίο  και θα περιλαμβάνει: ορισμό επιμορφωτών, χώρων, αλλά  και τις ακριβείς ημερομηνίες των συναντήσεων. Όσοι επιλέξουν ως μήνα έναρξης το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο,  τελευταία ημέρα  αποστολής των αιτήσεων είναι η 20η  Οκτωβρίου 2017, ενώ όσοι επιλέξουν ως μήνα έναρξης το Δεκέμβριο τελευταία ημέρα αποστολής των αιτήσεων είναι η 10η  Νοεμβρίου 2017. Η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα πρέπει να αποσταλούν όλες οι αιτήσεις είναι: paideia@thermi.gov.gr.
Ακολούθως παρουσιάζονται αναλυτικά τα ειδικά σχεδιασμένα ενημερωτικά έντυπα καθώς και οι σχετικές αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων :


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.