Το ψυχικό τραλαλά που πέρασε ο γιατρός Χρήστος Χαρίτου, διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, θα το θυμάται σε όλη του την ζωή.
Λίγο ακόμα και ο ίδιος θα ζητούσε καρδιολόγο αν κρίνουμε από το ύφος του το οποίο παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Αιτία ήταν η «επίσκεψη» που του έκαναν μέλη του «Ρουβίκωνα», μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες που έγιναν στη συγκεκριμένη αναρχική ομάδα ότι αυτός ο γιατρός απαιτεί από τους ασθενείς τους να του δώσουν «φακελάκι» για να τους χειρουργήσει.

Ο «φακελάκιας» γιατρός σήμερα δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια απ’ τις συνηθισμένες ΕΔΕ που ξέρουμε που καταλήγουν. Είχε μπροστά του αποφασισμένα άτομα που του πρόσφεραν στα αυτιά του την «μελωδία»: «Αν ξαναμάθουμε ότι ξαναπάρεις φακελάκι θα ρθούμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. … Μην διανοηθείς να ξαναπάρεις φακελάκι. Θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σε βάλουμε τα λεφτά απ’ το φακελάκι να τα φας. Τελευταία προειδοποίηση». 

Προφανώς η υγεία στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα και όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία από ορισμένους «επιστήμονες» που εκμεταλλεύονται τις γνώσεις τους για να κερδοσκοπούν σε βάρος αρρώστων ανθρώπων.
Και είναι δεδομένο ότι αυτή η παρέμβαση της αναρχικής ομάδας δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση που επικρατεί. Στέλνει όμως ένα μήνυμαΟσοι επίορκοι γιατροί θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας συνήθως φτωχούς ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αρρώστια τους, μπορεί να βρεθούν σε απρόσμενα, δυσάρεστα γι’ αυτούς σκηνικά.
Και δεν είναι απλώς ότι θα δημοσιοποιηθεί η αντικοινωνική τους συμπεριφορά … Τα λόγια του μέλους του «Ρουβίκωνα» είναι δεδομένο ότι δεν ενθουσίασαν τους συναδέλφους του καρδιολόγου γιατρού που επιδίδονται στο ίδιο «σπορ» μ’ αυτόν.


Το παρακάτω κείμενο είναι από το indymedia (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στον Ευαγγελισμό ενάντια σε γιατρό που παίρνει φακελάκια

Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Από την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο. 

Αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας η δεύτερη θέλει outing και πολεμική.
Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει "καθάρσεις" εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εκγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν. 

Εμείς κάνουμε όπως πάντα μια αρχή: παρεμβήκαμε στο γραφείο του Χρήστου Χαρίτου, διευθυντή καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι απαιτεί από ασθενείς του φακελάκι.

Στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: από την μια στο παρασιτικό κομμάτι δημόσιων λειτουργών ότι η κοινωνία έχει αντισώματα. Aπό την άλλη σε όλη την τάξη μας να σπάσει το δικαιολογημένο φόβο και να βγει μπροστά, να καταγγείλει, να επιτεθεί αλλά και να στηρίξει τους αληθινούς δημόσιους λειτουργούς, γιατρούς και άλλους. 
Να τους στηρίξει με το προσωπικό της ευχαριστώ, την υπομονή και την κατανόηση αλλά να τους στηρίξει και όταν δίνουν αγώνες για το καλό όλων μας.
Μόνοι μας, όσοι είμαστε στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, κι όταν το αποφασίσουμε τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.

25/10/2017

Ρουβίκωνας

Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ..." απ’ τις συνηθισμένες ΕΔΕ που ξέρουμε που καταλήγουν". Εδώ ακριβώς κρύβεται και η ουσία της υπόθεσης και η κατάντια μας συνάμα. Ανίσχυρος ο πολίτης στους φακελάκηδες (παντός τύπου και "τύπων" της κοινωνίας μας!), γάγγραινα της κατ΄επίφασιν εν πολλοίς δημοκρατίας μας, να λέει αγανακτισμένος αφού ένα ανίκανο κράτος τους αφήνει να οργιάζουν: "Καλά του κάνατε του φούστη του φακελάκια!". Καλά του κάναν ποιοί; Αυτοί που τα ρημάζουν (πανεπιστήμια, μετρό, σπασίματα βιτρινών κλπ) και όλα τα πληρώνουμε πάλι εμείς. Ζήτω οι "συλλογικότητες" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται!) που λέει και ο μέγας... τόσκας! Καλά πάμε ! Σπάστε τα όλα! Άλλοι πληρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.