Τη Δευτέρα 06-11-2017, με πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου με θέμα "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2017-2018"

O αρμόδιος αντιδήμαρχος του Σ.Τ.Ο., κ. Φεστερίδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε: «Όπως όλοι γνωρίζετε, από τις πρωτοφανείς για την περιοχή μας πλημμύρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμος μας υπέστη μια φοβερή καταστροφή σε υποδομές, σε ακίνητη ιδιοκτησία των πολιτών και σε οικοσκευές. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε η Διοίκηση του Δήμου μας και ύστερα από αίτημα στην Κρατική Διοίκηση, πέτυχε να κηρυχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που συνεχίζεται μέχρι 7-12-17. Έχουν επουλωθεί αρκετές ‘’πληγές’’, αποκαθίστανται τα πρανή στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο ‘’Αγνάντι’’ και στο ΠΙΚΠΑ, ενώ αναμένονται έργα ασφαλτοστρώσεων και αποκατάσταση της παραλίας της Ν. Μηχανιώνας. Όλοι λοιπόν εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ και ο καθένας από το μετερίζι που βρίσκεται και από τα όργανα που εκπροσωπεί, πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, έτσι ώστε, να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους προβλήματα για την περιοχή μας».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου συμμετείχαν εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία και δήλωσαν, ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Καριώτης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Τζίνας Θεόδωρος, το μέλος της Ενδοδημοτικής Επιτροπής Π. Π. κ. Κοκολάκης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Ν. Επιβατών κ. Ρούφτης Αλέξανδρος, η Πρόεδρος της Δ.Κ Ν. Μηχανιώνας κα. Βαρσαμόγλου Μελπομένη. Επίσης από τους φορείς συμμετείχαν, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η κα. Γεωργιάδου, από την Αυτοτελή Δ/νση Π.Π. Περιφέρειας η κα. Αργυροπούλου Ζαφειρία, από την Μητροπολιτική Ενότητα η κα. Πολυμένη Χρυσή, από την Μεραρχία Υποστήριξης 3ο Επιτελικό γραφείο ο Υπ/γός Κριτόπουλος Κων/νος, από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης η κα. Μαυρογωνάτου Διαμάντω και ο κ. Ξυνογαλάς Γεώργιος, από το Α΄ Λ. Τμήμα Ν. Μηχανιώνας ο Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δρόντσος Λάζαρος, από την Ε.Μ.Α.Κ. ο Υποδιοικητής Πύραρχος κ. Σιμιτζής Δημήτριος, από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού Αστυνόμος Β΄ Τσώλας Νικόλαος, και ο κ. Τροκάνας Παναγιώτης, από τον ΟΑΣΘ ο κ. Σπανός Γεώργιος και από της εθελοντικές ομάδες ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ο κ. Κομίνιας Ιωάννης, από τον Ο.Φ.Κ.Α.Θ. ο κ. Ράμος, Χ., από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επανομής & περιχώρων ο κ. Καραγκιόζης Σταύρος και από την Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Π. ο κ. Μίλτος Μπενάκης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.