Από 29-11-2017 έως 30-11-2017 στην αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου Περαίας μερίμνη του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2017. 

Οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι ήταν από τον Δήμο Θερμαϊκού, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε τα παρακάτω: 
Γενικά περί πολιτικής άμυνας 
Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας 
Βιολογικός Χημικός πόλεμος 
Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού 
Γενικά περί Πυρκαγιών-Πυρόσβεση 
Πρώτες Βοήθειες 


Ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας πραγματοποίησαν ο Ανθ/μος Γκοντής Γεώργιος και ο Π.Υ. Τροκάνας Παναγιώτης του Α.Τ. Θερμαϊκού, για την Πυρόσβεση ο εκπαιδευτής Αξιωματικός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ο Επιπυραγός ΡΕΓΓΑΣ Αργύριος, από τον Στρατό ο Λοχαγός ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ Αναστάσιος ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών την πραγματοποίησε η Διάσωστρια ΠΑΤΟΥΚΑ Δήμητρα. 
Στην εκπαίδευση προκλήθηκε ο κ.ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος (Πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ-Θ) που είχε σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των παρευρισκομένων. 

Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά και στο καιρό της ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα. Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.