Ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετέχει στην καμπάνια ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, που δημιούργησε την καμπάνια, υπό τη γενική διεύθυνση του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2018. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφαίρεση περιττών, καθαριότητα ακτών και ρεμάτων, δημιουργία υποδομών υγιεινής και ΑΜΕΑ, πιλοτική εγκατάσταση δύο καινοτόμων προϊόντων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Info Solar Kiosk και Αποδυτηρίων-Ντουζ Σπείρα, δενδροφυτεύσεις, αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου, αγώνα χειμερινής κολύμβησης στα ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας, περίπατο στον υδροβιότοπο Επανομής, εκδήλωση με το πολυφωνικό γυναικείο συγκρότημα STRINGLESS στην σκάλα Νέων Επιβατών. Όλες οι εκδηλώσεις θα κινηματογραφηθούν και το τελικό υλικό που θα προκύψει θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ο Δήμος Θερμαϊκού στοχεύει να προβάλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες οι ακτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ΤΕΘ/Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού, της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Καθημερινότητας & Πρασίνου, Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικονομικών, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, και της ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος.

Η συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, ώρα 11.30, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός», Αιθ. D, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia. Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018
Αφαίρεση περιττών, καθαριότητα ακτών και ρεμάτων, δημιουργία υποδομών υγιεινής στο ρέμα Νέων Επιβατών (πρότυπα WC).

Ιανουάριος 2018
Δενδροφυτεύσεις

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 
15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»

Ημερομηνία: θα ανακοινωθεί προσεχώς
Αστρονομική Βραδιά 
           
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Πρωινός περίπατος στον υδροβιότοπο Επανομής

Μάρτιος 2018
Τοποθέτηση SOLAR KIOSK και ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ-ΝΤΟΥΖ ΣΠΕΙΡΑ

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS

Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Απριλίου 2018
Εγκατάσταση ράμπας για ΑΜΕΑ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 
Τελετή λήξης

Ενδεικτικές εκδηλώσεις από το πρόγραμμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 στον Δήμο Θερμαϊκού
Προώθηση Ανακύκλωσης
Ποδηλατικός αγώνας
Βραδιά προώθησης τοπικών βιολογικών προϊόντων & μουσική εκδήλωση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.