Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει μια ελληνική ρήση, ενώ μια κινέζικη βεβαιώνει πως ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά πάντα με το πρώτο βήμα.

Σαν το πρώτο σημαντικό βήμα θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί η προγραμματική σύμβαση που υπόγραψε ο Δήμος Θερμαϊκού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μελέτη διαπλάτυνσης της 27ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας.

Η μελέτη αφορά τη διαπλάτυνση της Περιφερειακής οδού (ΕΠΟ 27) από την Περαία έως και τη Ν. Μηχανιώνα. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται να υπάρξει διάνοιξη της λεωφόρου με χρησιμοποίηση τριών λωρίδων κυκλοφορίας και δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν των ρευμάτων.

Η κεντρική οδική αρτηρία του δήμου Θερμαϊκού, που έχει παρακμιακά χαρακτηριστικά με την στενότητά της και την παντελή έλλειψη πεζοδρόμησης, ως γνωστόν ευθύνεται για πολλαπλά τροχαία ατυχήματα και αρκετά θανατηφόρα κατ’ έτος και η διαπλάτυνσή της αποτελεί μια διαχρονική απαίτηση των κατοίκων, πεζών και οδηγών.

«Πιστεύουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε, με υπογεγραμμένη την προγραμματική σύμβαση, να φτάσουμε στην διαπλάτυνση που θα διασφαλίζει ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση πεζών και οχημάτων» δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης και διαβεβαιώνει πως «είμαστε πιο κοντά στη μέρα που θα αλλάξει καθοριστικά η εικόνα που παρουσιάζουν Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Ν. Κερασιά και Ν. Μηχανιώνα».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Καλά αυτό το διαβάζαμε και πιο παλιά, αλλά περίμεναν τα πολλά ατυχήματα πρώτα φαίνεται! 😡

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.