theodorakhs fwto


















Τριάντα ξεχωριστά τραγούδια καθώς και κείμενα τα οποία θα περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα περιλαμβάνει η ειδική χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα το επόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Αναλυτικά οι χορωδίες του Δήμου Θέρμης παρουσιάζουν ένα Χορωδιακό Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη .Θα ακούσουμε 30 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε χορωδιακές επεξεργασίες καθώς και κείμενα που αφορούν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη και μουσουργού.
Στην ξεχωριστή αυτή ακδήλωση θα συμμετέχουν οι Χορωδίες:
-Παιδική χορωδία Κ. Π. Ταγαράδων
-Πολυφωνική Χορωδία Θερμαϊδες
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Ταγαράδων
-Μικτή Πολυφωνική χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
-Χορωδία Λαογραφικού Συλλόγου Βασιλικών
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Νέας Ραιδεστού
-Μικτή πολυφωνική χορωδία Κ.Π. Πλαγιαρίου
mikhs theodorakhs 2













Υπεύθυνη του προγράμματος, της διδασκαλίας, καθώς και όλων των κειμένων θα είναι η κ.Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου.
Λίγα λόγια για το μουσικοσυνθέτη :
Ο Μίκης Θεοδωράκης  μικρασιατικής και κρητικής καταγωγής γεννήθηκε στη Χίο το 1925 στις 29 Ιουλίου .
Είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.
Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, πρώην υπουργός, 4 φορές βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983
Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς (Ζορμπάς 1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική  γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.
Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, ενώ έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973).
Ωστόσο, το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, δηλαδή η σύνθεση λαϊκής μουσικής, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιώργος Σεφέρης   (Νόμπελ 1963),Πάμπλο Νερουδα   (Νόμπελ 1971),Οδυσσέας Ελύτης   (Νόμπελ 1979).
Χάρη στην μελοποιημένη ποίηση του Μ. Θεοδωράκη, η Ελλάδα αποτελεί ίσως τη μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συνηθίζει να ακούει μελοποιημένη βραβευμένη ποίηση, κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε όλα τα είδη της μουσικής: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα, χορωδιακή εκκλησιαστική μουσική, μουσική για αρχαίο δράμα, για θέατρο, για κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι, λαϊκά ορατόρια, μετασυμφωνικά έργα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.