xionia mhxanhma kalhΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Θέρμης παρά την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε να πέφτει από τα ξημερώματα και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.
Οι ισχυροί βοριάδες ωστόσο, βοήθησαν ώστε το χιόνι να παγώσει πολύ γρήγορα γι αυτό και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση στο δρόμο από Περιστερά προς Λιβάδι καθώς και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο, ενώ τα οχήματά τους θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Σε ετοιμότητα ήταν από χθες το βράδυ η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης. Με την έναρξη της χιονόπτωσης και λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου είχαν ήδη μεταβεί στο δρόμο προς Περιστερά και το δρόμο προς το ορεινό Λιβάδι, αναλαμβάνοντας “δράση” ώστε να παραμείνει ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου μας.
xionia dromos oreinaΑυτή την ώρα το χιόνι είναι περίπου έξι εκατοστά και η χιονόπτωση έχει εξασθενίσει. Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης θα παραμείνει σε ετοιμότητα και τα μηχανήματα θα βρίσκονται και τα επόμενα 24ωρα  στο ορεινό οδικό δίκτυο, καθώς οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο, για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων έως και την Τετάρτη24 Ιανουαρίου 2018. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας είναι 2 βαθμοί κάτω από το 0, ενώ το κρύο αναμένεται πιο έντονο κατά τη διάρκεια της αποψινής  νύχτας.
Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρεται στην επικράτηση ισχυρών βοριάδων , καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα επηρεάζουν και τη χώρα μας. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για τρεις ημέρες ρίχνοντας αισθητά τον υδράργυρο αρχικά από σήμερα, συνοδεία ισχυρών ΒΔ ανέμων, και κυρίως προς τα μέσα της εβδομάδας όποτε και αναμένουμε η θερμοκρασία να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.