του ακτιβιστή

Μια αφόρητη θλίψη μ' έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει αυτή την  εβδομάδα και κορυφώθηκε σήμερα. Τόσο που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αποφύγω τα μαγικά χαπάκια (novartis, roche, Glaxo, Pfiser ή Bayer .... τι σημασία έχει ποιας εταιρείας είναι ;; ).
Αισθάνομαι ολοένα και περισσότερο εγκλωβισμένος μέσα σε ένα δίχτυ ταπείνωσης, ως Έλληνας, που πλέκουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και περιορίζουν τα όποια αποθέματα αντίστασης διαθέτω.
Αδυνατώ να αποδεχθώ πως οι κυβερνήτες της χώρας μου έχουν έτοιμη να παραδώσουν τη συναίνεσή τους για μια ονομασία του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας, που στο διηνεκές θα αποτελεί μια μόνιμη απειλή για την ακεραιότητα της Μακεδονίας μας.
Αρνούμαι να κατανοήσω την εντεινόμενη επιθετικότητα και προκλητικότητα των γειτόνων στα ανατολικά που σαν μοναδική απάντηση έχει την διαρκή υποχωρητικότητά μας.
Και ειλικρινά τρελαίνομαι που οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι (δημοκρατία γαρ ) απειλούν θεούς και δαίμονες όταν η δικαιοσύνη τους καλεί να αποδείξουν την αθωότητά τους για την υπόθεση Novartis.
Η απάντηση στην εθνική συρρίκνωση αντικαθίσται από ένα πολιτικό κατιναριό στις αίθουσες του κοινοβουλίου.
Κουκουλοφόροι, απειλές, αρπαχτές, τροχήλατες βαλίτσες με δεσμίδες πεντακοσάρικων, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί (πρώην και νυν), επίτροποι, καθάρματα, θα πληρώσουν, θα λογοδοτήσουν, εξεταστικές, υστερικές κραυγές. Όλα αυτά για μια έρευνα που οφείλει να γίνει και είναι αυτονόητη σε κάθε κράτος δικαίου, οπουδήποτε στον κόσμο. Πόσο μάλλον που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στην εθνική κατρακύλα και την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων. Θα μου πείτε (και θα έχετε απόλυτο δίκιο) ότι θα αποδοθεί κάθαρση όσο και στις υποθέσεις Ζήμενς, δομημένα ομόλογα, υποκλοπές, υποβρύχια, Μαντέλης, λίστα Λαγκαρντ κλπ.

Και αντί να έχουμε το χέρι στη σκανδάλη για τους επιβουλείς της εθνικής μας κυριαρχίας έχουμε τριακόσιες κότες περί άλλων τυρβάζουσες. Έχουμε αντιπροσώπους που κάνουν πασαρέλα στα κανάλια και κουνούν το δάχτυλο στους αντιπάλους τους θέλοντας να καταλάβουν καλύτερη θέση εν όψη της νέας εκλογικής αναμέτρησης, στοχεύοντας τα οχτώ χιλιαρικάκια μηνιαίως..... τι ευγενής σκοπός !!!
Βγάζουν στη φόρα ευθύνες που αποκρύφτηκαν σχετικά με τον θάνατο  σε χειρουργείο μικρού παιδιού δύο χρόνια πριν, για να κάνουν κόντρα ρελάνς σε υπουργό που είχε φυσικά την υποχρέωση να περαιώσει την έρευνα που αφορούσε την αναισθησιολόγο συγγενή του ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
Και όλα αυτά ενώ η Κυπριακή δημοκρατία αδυνατεί να κάνει έρευνες στη ΑΟΖ της για αναζήτηση και εξόρυξη κοιτασμάτων δεχόμενη τραμπούκικη επίθεση από το Τουρκικό ναυτικό. Σε μια διεθνή κοινότητα "φίλων και συμμάχων" που συρίζουν αδιάφορα ή εξετάζουν ποια θέση τους εξυπηρετεί περισσότερο.
Πώς να γλιτώσεις την κατάθλιψη; Πώς να αποφύγεις τα φάρμακα ; Πως να καταλαγιάσεις την οργή σου ; Και έχοντας μόνιμα σε πρώτο επίπεδο το πρόβληματης επιβίωσης μέσα σε μια κοινωνία εξαθλίωσης που με σχέδιο έχει επιβληθεί.
Τα σύννεφα πυκνώνουν φίλοι μου ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.