Κάθε μέρα συμπολίτες μας, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες. Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία.
Ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών καλύπτεται από τις Τράπεζες Αίματος.
Στις Τράπεζες Αίματος του δήμου Θέρμης απευθύνονται και εξυπηρετούνται όλοι οι συμπολίτες μας, είτε είναι οι ίδιοι αιμοδότες, είτε όχι.
Από την Τράπεζα Αίματος της Θέρμης εξυπηρετήθηκαν το 2017, 108 άτομα.
Όσοι παίρνουν αίμα έχουν μόνο μία υποχρέωση: να αναπληρώσουν τις φιάλες που πήραν. Δυστυχώς, πολλοί, όταν ξεπερνούν την κρίσιμη ώρα, ξεχνούν τη μοναδική αυτή υποχρέωση.
Σήμερα, δεν υπάρχουν διαθέσιμες φιάλες στην Τράπεζα Αίματος της Θέρμης!
Για την ακρίβεια υπάρχει έλλειμμα… και σε λίγο δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε αίμα…
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε έκτακτη αιμοδοσία στη Θέρμη και κάνουμε έκκληση σε όλους, να έρθουν  να δώσουν αίμα, αύριο
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από τις 9:30 έως 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο σου, ίσως σώσεις τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή σου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.