Στα πλαίσια των ποικίλων δράσεων στο κομμάτι της πρόληψης της υγείας, που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, μία ακόμα εγκαινιάζεται, η οποία επιχειρώντας να τονίσει την άρρηκτη, μεταξύ διατροφής και υγείας, σχέση, περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών, με γενικό τίτλο «Διατροφικές συστάσεις για γενικό πληθυσμό και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες».

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μ.Ε.Θ. – τμήμα Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., ενώ εντάσσεται στο έργο ΕΣΠΑ «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγιών – Ευ δια…τροφήν» του Υπουργείου Υγείας.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται σε Κ.Α.Π.Η., παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και λοιπές δομές, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες από μία τόσο σημαντική δράση, όσο είναι η συγκεκριμένη, λόγω της άμεσης συσχέτισης, που φέρει η διατροφή και οι διατροφικές συνήθειες με την υγεία, σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Η διατροφή, είναι γεγονός, ότι αποτελεί έκφραση του πολιτισμού κάθε λαού, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το γεωφυσικό περιβάλλον, την παράδοση και τη θρησκεία του. Η Ελλάδα με το κλίμα της, την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωσή, την ενδημική πανίδα και χλωρίδα και τη μακραίωνη ιστορία της, διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία του λαού μας και όλων των λαών, που τον υιοθετούν.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, να συνεισφέρει στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και στηριζόμενη ταυτόχρονα στην επιστημονική γνώση, αλλά και να συμβάλλει στη μείωση της συχνότητας χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και σειρά άλλων νοσημάτων, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη διατροφή.

Το πρόγραμμα Απριλίου-Μαΐου περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου. Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στο Κ.Α.Π.Η. των Ν. Επιβατών, ενώ το πρόγραμμα εν συνεχεία διαμορφώνεται ως εξής :

·                     Ν. Μηχανιώνας στις 25/04/2018 στις 11:30 π.μ.
·                     Κερασιάς στις 02/05/2018 στις 11:30 π.μ.
·                     Περαίας στις 08/05/2018 στις 12:00 μ.μ.,

με ομιλίες να προγραμματίζονται και για τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.