Με μία επιτυχημένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 22 Απριλίου 2018, τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα του γηπέδου Καρδίας, παρουσία πολλών θεσμικών προσκεκλημένων και κατοίκων της περιοχής. Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συντονισμένες διαρκείς και επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν συνολικά στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και σε μία σειρά Αθλητικών υποδομών που χρηματοδοτούνται από τη δημοτική αρχή και έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζεται η υλοποίησή τους για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Δήμαρχος Θέρμης δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις παρεμβάσεις λειτουργικής αναβάθμισης πολλών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων που έγιναν σε συνεργασία την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Θέρμης τόνισε: “Παραδίδουμε σήμερα ένα έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος, άριστο ποιοτικά με προδιαγραφές που ελάχιστα γήπεδα διαθέτουν στη χώρα σήμερα. Ένα έργο που άργησε στην υλοποίησή του περίπου ένα χρόνο, αλλά επιτέλους παραδίδεται επίσημα στους χρήστες του, αποτέλεσμα των αδιάκοπων προσπαθειών σύσσωμου του Τοπικού Συμβουλίου Καρδίας και της Διοίκησης του Α.Ο Καρδίας, που πίεσαν και αγωνίστηκαν πραγματικά και ουσιαστικά για το έργο, χωρίς ακρότητες , αλλά αναδεικνύοντας την αναγκαιότητά του, ώστε να τελειώσει γρήγορα και να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή Θέρμης, παρά το γεγονός ότι τα έργα του αθλητικού τομέα δεν αποτελούν πλέον επιλέξιμες δαπάνες στο ΕΣΠΑ, συνεχίζει να επενδύει σε Αθλητικές υποδομές από το ταμείο του Δήμου. Διότι γνωρίζουμε καλά πως οι άρτιες λειτουργικά υποδομές συμβάλουν αποφασιστικά στο να έρθουν τα παιδιά μας κοντά στον Αθλητισμό και τις ευεργετικές επιδράσεις του, που επεκτείνονται στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την Αλληλεγγύη, τον ευγενή ανταγωνισμό και τόσες άλλες αρετές που είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης της νέας γενιάς”.



Παράλληλα ο Δήμαρχος Θέρμης αναφερόμενος σε έργα που χρηματοδοτεί ο Δήμος στον Αθλητικό τομέα ανακοίνωσε μία σειρά Αθλητικών υποδομών που προγραμματίζονται , όπως το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο που θα γίνει ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι στη θέση “Βλάχος”, ένα έργο πνοής, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο με την ολοκλήρωσή του φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες άθλησης όλων των οικισμών της Μίκρας. Έτοιμο προς δημοπράτηση είναι και το γήπεδο της Θέρμης που σύντομα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του γηπέδου της Καρδίας που σήμερα παραδόθηκε στους χρήστες του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για το νέο κλειστό γήπεδο της Νέας Ραιδεστού. Στη Δημοτική Κοινότητα των Ταγαράδων ο εργολάβος ανέλαβε δράση για τη δημιουργία του Κλειστού γηπέδου μπάσκετ το οποίο μάλιστα θα είναι μεγαλύτερο από τον αρχικό σχεδιασμό και θα περιλαμβάνει και κερκίδες. Σε όλη αυτή τη μεγάλη κινητικότητα της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των Αθλητικών υποδομών,δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τις παραβάσεις αναβάθμισης της λειτουργικότητας πολλών Αθλητικών Κέντρων του Δήμου μας, που έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δημάρχου Θέρμης στη σημαντική προσφορά των εθελοντών των Αθλητικών Σωματείων που όχι μόνο παρακολουθούν τη λειτουργία και τη δράση των δημοτικών μας δομών, αλλά κυρίως φροντίζουν για την καλή συντήρησή τους, μεταδίδοντας σε όλους, Αθλητές και δημότες, πνεύμα σεβασμού και διατήρησης σε καλό επίπεδο των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν. “Χωρίς τη σημαντική συμβολή τους στον τομέα αυτό, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να καταφέρουμε να διατηρήσουμε σε υψηλό λειτουργικό επίπεδο τις Αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Τους ευχαριστώ για όλες τις προσπάθειες που καταβάλουν και με προσωπικό κόστος, τις περισσότερες φορές, φροντίζουν για τους χώρους άθλησης και την ανάδειξη παιδαγωγών – προπονητών που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της μετάδοσης του Αθλητισμού και των ευεργετικών του επιδράσεων στα παιδιά όλων μας” , σημείωσε χαρακτηριστικά.



“Σας παραδίδουμε σήμερα ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, με την ελπίδα ότι όλοι μαζί θα το διαφυλάξουμε και θα το διατηρήσουμε σε καλό λειτουργικό επίπεδο, δίνοντάς του πολλά χρόνια ζωής. Στόχος μας ο συνδυασμός δραστηριοτήτων του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Καρδίας και του Πάρκου Ευαισθητοποίησης για την φυτοποικιλότητα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το γήπεδο και περιλαμβάνει και παιδική χαρά. Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Καρδία που όπως είναι γνωστό είναι ενταγμένο στο INTERREG και με την ολοκλήρωση του οποίου φιλοδοξούμε να παραδώσουμε στους νέους μας, ποικιλία δημιουργικής έκφρασης και δραστηριότητας. Καλή, δημιουργική και επιτυχημένη συνέχεια σε όλους”, ευχήθηκε ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θέρμης.



Από την πλευρά του στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου για την τοπική κοινωνία και παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους και τη Δημοτική Αρχή που συνέβαλε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του γηπέδου.

Ο Πρόεδρος του Α.Ο Καρδίας κ. Κώστας Κατσαρός στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων που συνδυάστηκαν και με τα 60 χρόνια λειτουργίας του τοπικού Αθλητικού Σωματείου δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του, για τη νέα αφετηρία που δημιουργεί αυτό το γήπεδο “στολίδι” όπως το χαρακτήρισε και που παραδόθηκε χθες στους χρήστες του και την τοπική κοινωνία. Κάλεσε δε όλους τους κατοίκους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευτεί και να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο το νέο απόκτημα της Καρδίας, που είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη της περιοχής. Ευχαρίστησε το τοπικό Συμβούλιο Καρδίας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του γηπέδου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος με τη διαπίστωση των δυσκολιών που εντοπίστηκαν στην πορεία κατασκευής του έργου, “ ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα και να παραδοθεί ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών στην Καρδία “που για όλους εμάς τους εθελοντές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όλες τις δυνάμεις στο χώρο” σημείωσε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Α.Ο. Καρδίας.

Τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο πρώην Υπουργός Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μάρδας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο τ. Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και πρώην Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. κ. Διονύσης Ψωμιάδης, οι Ανιδήμαρχοι Θέρμης κ.κ. Στυλιανός Αποστόλου και Ζωή Γεωργαλή, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη και ο Αντιπρόεδρος κ.Νικόλαος Λαγός ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Δαμιανός Ζελιλίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Λιάντας, Νικόλαος Καρκατζίνος, Αγγέλου Γεώργιος, Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου κ.κ. Δημήτριος Καλαθάς και Χρήστος Θωμάρεις αντίστοιχα, σύσσωμο το Δ.Σ του Α.Ο Καρδίας και πλήθος κόσμου. Στο πλαίσιο των χθεσινών εγκαινίων, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου το οποίο ήταν αφιερωμένο στους εθελοντές του ποδοσφαίρου και συνδυάστηκε και με τον εορτασμό των 60 χρόνων ιστορίας του Α.Ο Καρδίας.Για μία ακόμη φορά το παρόν έδωσαν και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκραςπροσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για καλύτερη δυνατή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.