Τη Δευτέρα 03-04-2016 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Θερμαϊκού με θέμα "Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έτους 2018".

O Δήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης Γιάννης, ως πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δήλωσε ότι το Συντονιστικό Όργανο, όπως και το χειμώνα, είναι πάντα σε ετοιμότητα, υπάρχουν κάποια έργα που έχουν ολοκληρωθεί, και θα πάμε με μια παράταση, διότι έχουμε εντάξει εννέα (9) έργα τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν στην περιοχή μας, γιατί υπάρχουν ακόμα πληγές που πρέπει να τις επουλώσουμε

Ήδη κάποια μηχανήματα από αυτό το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης έχουν έρθει, με εντολή της περιφέρειας για να δούμε τα ρέματά μας, το τμήμα του Δήμου που διαχειρίζεται το κομμάτι του περιβάλλοντος δεν είχε τους ανάλογους πόρους, ώστε να μπορέσει να διευθετήσει τα ρέματα αυτά, και είχαμε βγάλει μια μικρή μελέτη γύρω στις 30.000χιλ., τώρα όμως με την εγκατάσταση δύο μεγάλων μηχανημάτων κάποια από τα ρέματα που είναι και μεγάλα θα μπορέσουν να αποκατασταθούν και περιμένουμε μετά την αποκατάσταση των πρανών και του δρόμου στην περιοχή του Πάλιουρα .

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους φορείς ζήτησε την συνεργασία ώστε με μια κοινή στάση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε της περιουσίες, τη δημόσια περιουσία, τον συνάνθρωπό μας, τον πολίτη μας, πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές να προλάβουμε αυτή την πρόληψη, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Φεστερίδης Γεώργιος, τόνισε ότι ο Δήμος, έχει κάνει κάποιες μελέτες στο θέμα της πυροπροστασίας, όσον αφορά στα επικίνδυνα και ψηλά δένδρα, στην παρόδια βλάστηση , στα αλσύλλια και στο θέμα των έκτακτων αναγκών με τις πλημμύρες, ώστε με κάποια μηχανήματα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετείχαν με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία, δήλωσαν ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα ο καθένας από τη μεριά του, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.