Τα έργα, που κρίνονται ιδιαίτερης βαρύτητας, ανήκουν στις κατηγορίες οδοποιίας και υδραυλικών έργων και συγκεκριμένα αφορούν :

1.    Στην «Κατασκευή έργου για αντιμετώπιση λειψυδρίας», προϋπολογισμού 89.646,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για κατασκευή υδρευτικής δεξαμενής,χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων,στο αγρόκτημα Περαίας,περιοχή Ραντάρ.
Η  κατασκευή της δεξαμενής κρίνεται απαραίτητη για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα μετά την αυξημένη ζήτηση και την ανομβρία των τελευταίων ετών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς επίσης και της δυσλειτουργίας ορισμένων υδρευτικών γεωτρήσεων.


2.    Στην «Κατασκευή δικτύου ομβρίων Δ.Ε. Θερμαϊκού», προϋπολογισμού 221.991,83 ευρώ.
     Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων από πλαστικούς σωλήνες PVC στα Τ.Δ. Περαίας και Ν.Επιβατών, ενώ κρίνεται υψίστης σημασίας, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά και ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς λόγω της παντελούς έλλειψης δικτύου ομβρίωνυδάτων, παρουσιάζεται έντονη συσσώρευση υδάτων έως και σοβαρές ζημιές κατοικιών μετά από πλημμύρα, ακόμη καιως αποτέλεσμα μικρής έντασης βροχοπτώσεων.
Με τα δίκτυα που αναμένεται να κατασκευαστούν, τα όμβρια ύδατα θα καταλήγουν μέσω υφιστάμενων φυσικών ή τεχνικώναποδεκτών στην θάλασσα.

3.    Σε «Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε. Θερμαϊκού», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, ένα έργο που αφορά σε εργασίες κρασπέδωσης, κατασκευής της υποδομής και ασφαλτόστρωσης νέων οδών αλλά και συντήρησης υφιστάμενων οδών στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, οι οποίοι βρίσκονται εντός ρυμοτομικού σχεδίου.
Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων επί
των οδών Δημοκρατίας, Αριστοφάνη και Πινδάρου του Τ.Δ. Περαίας.Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.