Η σημερινή Δημοτική αρχή Θερμαϊκού, αναγνωρίζοντας τα πολυποίκιλα οφέλη της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), μέσω της εκτός σχολικού ωραρίου απασχόλησης των παιδιών και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους με τρόπο δημιουργικά επιμορφωτικό, θέτει ως πρωταρχικό της στόχο την εξασφάλιση της συνέχειας του θεσμού τους, αλλά και την τόνωσή του, με την ίδρυση νέων δομών, προς κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια οδήγησεστην ίδρυση επτά (7) καινούργιων Κέντρων, τα οποία ανέβασαν το συνολικό αριθμό τους στα εννέα (9), εξυπηρετώντας και διευκολύνοντας τους γονείς τριακοσίων (300) και πλέον παιδιών σήμερα, συγκριτικά με τα πενήντα (50) του 2013.

Στόχος των ΚΔΑΠ η μέριμνα για την απασχόληση των παιδιών με πληθώρα δράσεων και εργαστηρίων σχολικής μελέτης, φιλαναγνωσίας, εικαστικών, μουσικής προπαιδείας και χορωδίας, θεατρικού παιχνιδιού, εκμάθησης  H/Y και σκακιού, αρχών Ρομποτικής και Μηχανικήςκτλ., για τα οποία υπάρχουν διαφορετικά τμήματα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του ΔΗΠΠΑΚΥΘ Θερμαϊκού, διοργανώνουν τη σειρά θεατρικών παραστάσεων «FinosKdapFilm 2018» στα πέντε Κέντρα τους, στην Περαία, το Μεσημέρι, την Κερασιά, η Μηχανιώνα και την Επανομή, με το θέμα να περιστρέφεται γύρω από τον πολυαγαπημένο όλων, Ελληνικό Κινηματογράφο.

Με επιλεγμένα μερικά από τα πιο διασκεδαστικά αποσπάσματα παλαιών ελληνικών ταινιών, οι μικροί πρωταγωνιστές παίρνουν τη θέση μεγάλων ηθοποιών - Βουτσάς, Βουγιουκλάκη, Καραγιάννη κ.ά. - και ξετυλίγουν το υποκριτικό τους ταλέντο.

Το ταλέντο και η δημιουργικότητά τους δεν περιορίζονται, ωστόσο αποκλειστικά στην υποκριτική. Η καλλιτεχνική τους πινελιά αποτυπώνεται σε κάθε στάδιο, που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, από τα σκηνικά μέχρι την ενδυματολογική προσέγγιση, προσφέροντας την ευκαιρία για μια πιο ουσιαστική γνωριμία τους με το μοναδικό κόσμο του θεάτρου.

Μία απολαυστική κωμική θεατρική αναδρομή στο παρελθόν, από τους μικρούς μαθητές των ΚΔΑΠ ΔΗΠΠΑΚΥΘ, ετοιμάζεται να ξεκινήσει και είναι όλοι προσκεκλημένοι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.