Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, φιλοξενεί την παράσταση ΑΡΙΣΤΟΣ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.  

Το βραβευμένο μυθιστόρημα (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος) του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου», με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρθηκε σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου τον φετινό χειμώνα  στο θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας την ενθουσιώδη υποδοχή του Τύπου με συνεχόμενες sold out παραστάσεις και παρατάσεις. Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί στο Κτήμα Γεροβασιλείου, στις 21 Μαΐου.
 
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”.
Μετά το τέλος τη παράστασης, θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαγεωργίου και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή/ Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου

Μουσική: Γιώργος Δούσος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα 
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη
Παίζουν
Έλενη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου

Παράλληλα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος για ξεναγήσεις στο Κτήμα και Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα είναι ελεύθερη. 
 
Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Κτήμα Γεροβασιλείου
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, 10:00-16:00, ελεύθερη η είσοδος για ξεναγήσεις. 
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, στις 21:00, ΑΡΙΣΤΟΣ, η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. (Στο πλαίσιο της παράστασης, το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 20:00-21:00) 
Είσοδος Ελεύθερη. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.