Άμεσα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, υπέβαλε αίτημα ένταξης στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης παιδικών χαρών και την ασφαλή λειτουργία αυτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η χωρίς κινδύνους χρήση τους από τα παιδιά, ο Δήμος Θερμαϊκού επιδιώκει με το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 388.616,00ευρώ, να προβεί σε επεμβάσεις αναβάθμισης έξι (6) παιδικών χαρών του. Από το συνολικό ποσό της πράξης τα 225.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα, ενώ τα υπόλοιπα163.616,00θα καλυφθούν από ιδίους πόρους,

Οι προβλεπόμενες εργασίες προορίζονται για τις παιδικές χαρές Άνω Περαίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Επιβατών στην Μακεδονομάχου Πύρζα και στη Λογοθέτου, Κάτω Περαίας στην οδό Μηδείας 62Α, Νέας Μηχανιώνας στην οδό Μελίνας Μερκούρη και Επανομής, πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες θα αναβαθμιστούν ώστε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους. 

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση και η συνολική αναβάθμιση των παιδικών χαρών, με τη συνακόλουθη δημιουργία ποιοτικών, ασφαλών και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστων χώρων - παιδικών χαρών, που αναμένεται να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της δημόσιας αστικής ζωής των κατοίκων της περιοχής, αποτελώντας πόλο αναψυχής για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Επιπλέον, επιδιώκεται η αισθητική ομοιομορφία των χώρων, αλλά και η ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή τους, με την τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού.

Για τη νέα υποβολή χρηματοδότησης έργων του Δήμου Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε : «Συνεχίζουμε σταθερά και συντονισμένα να προετοιμάζουμε και να υποβάλλουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να παραδίδουμε έργα που διευκολύνουν, βελτιώνουν και εξωραΐζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ιδιαίτερης σημασίας όμως είναι και οφείλουν να είναι, όσα έχουν ως κύριους αποδέκτες και άμεσα ωφελούμενους τα παιδιά. Στην περίπτωση αυτή, το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγαλύτερο και ανάλογη και η προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στο ρόλο μας».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.