Η υποβολή αιτήσεων των γονέων για την εξασφάλιση δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2018-2019, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων, με τη διαχείρισή του να έχει αναλάβει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Με αφορμή αυτό, ο Δήμος Θερμαϊκού προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, να διεκδικήσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στην επικράτειά του, απαλλασσόμενοι από οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση - συνδρομή (τροφεία).

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν στο Δήμο είναι τέσσερεις (4) και είναι σύγχρονοι, άρτια εξοπλισμένοι και σύμφωνοι με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ποιοτική μάθηση, εξαιρετικές συνθήκες φιλοξενίας και δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Τη σωστή διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον εγγυάται το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κύριος στόχος της εκπαίδευσης αποτελεί η ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, συμπεριλαμβάνοντας τη σωματική διάπλαση, αλλά και τη νοητική και τη γλωσσική λειτουργία, που επιτυγχάνεται μέσω ενός συγκερασμού μάθησης και παιχνιδιού, με πολύ κέφι, πολλή αγάπη και πολλή θέληση για προσφορά εργασίας από το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θερμαϊκού είναι οι ακόλουθοι :

1.    ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  «ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ»
Δημοκρατίας 149 Περαία, τηλ. 23920 26817

2.    ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  «ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ» 
Δημοκρατίας 102 Περαία, τηλ. 23920 22255

3.    ΔΗΜΑΡΑΚΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Μακεδονίας 22 Νέα Μηχανιώνα, τηλ. 23920 35787

4.    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
       Αγίας Κυριακής 10 Επανομή, τηλ. 23920 42888


Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γονέων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τα μεσάνυχτα της 3ης Ιουλίου, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) :
www.eetaa.gr και
paidikoi.eetaa.gr

ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση :
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
Τσιμισκή 27, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη. (Για μητέρες που κατοικούν στην Κεντρική Μακεδονία).


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι το οικογενειακό εισόδημα, η εργασιακή θέση, η οικογενειακή κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Προσοχή:
• Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 3/7/2018 και ώρα 24.00 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά
• Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα αποσταλούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (3/7/2018 και ώρα 24.00) θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.