Η εκδήλωση των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας στο Δήμο Θερμαϊκού έριξε αυλαία για τη φετινή και τρίτη συνεχή χρονιά διεξαγωγής της, ανοίγοντας το δρόμο στο καλοκαίρι, που είναι υποσυνείδητα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μεγάλη διάκριση, η επιλογή του Δήμου ανάμεσα σε 75 φορείς από 32 χώρεςπου διοργάνωσαν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας, να είναι ένας από τους 5που θα παρουσιάσει τις δράσεις τουστο συνέδριο για τη Θάλασσα στο Burgas, με κριτήρια αξιολόγησης την καινοτομία, την ποιότητα και τον τρόπο που προσέγγισε η κάθε εκδήλωση τους πολίτες.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 3 Ιουνίου στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας, ολοκληρώνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις και εκδηλώσεις ανοικτές προς το κοινό.

Η ενημέρωση σχετικά με τις θάλασσες, τους ωκεανούς καιτον αναντικατάστατο ρόλο αυτών στην καθημερινή ζωή των πολιτών – κυρίως όταν αναφερόμαστε σε μία κατεξοχήν θαλασσινή περιοχή, όπως είναι ο Δήμος Θερμαϊκού - , αλλά και η ουσιαστική συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους το πρόγραμμα εξελίχθηκε.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση άνοιξε ο κ. Λάμπρος Κοκοκύρης, Επ. Καθηγητής Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα ερευνητικής εργασίας που εκπονήθηκε από τον ίδιο και ομάδα φοιτητών του, βασισμένη στις απαντήσεις μαθητών του Δήμου Θερμαϊκού, που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια ομιλιών σε σχολεία με τίτλο «Από τον ψαρά της Σαντορίνης στη σύγχρονη κουζίνα».

Εν συνεχεία, ο κ. Κώστας Αλεξιάδης, απόμαχος ναυτικός του Αιγαίου και πρωτεργάτης και πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Γρι – Γρι «Η Αναγέννηση» το 1981, ανέλαβε να εξιστορήσει στους παρευρισκόμενους θαλασσινές ιστορίες εμποτισμένες αρμύρα και θαλασσινά αρώματα.

Το πρόγραμμα έκλεισαν οι παιδικές φωνές του τμήματος μουσικής του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Μηχανιώνας, που με μελωδίες και τραγούδια της θάλασσας επανασύστησαν στον κόσμο την παράδοση.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων σε όλους τους συμμετέχοντες και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερες δράσεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.