Στοιχεία ζητούνται από τον Δήμο Θερμαϊκού, εξαιτίας υπογραφής σύμβασης  για "Υπηρεσίες μεταφοράς και διάθεσης απορριμάτων " προϋπολογισμού 454.449,09 € .
Η Διοίκηση, στην προσπάθειά της να μειώσει την επιβάρυνση από τη συσσώρευση σκουπιδιών ιδιαίτερα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, ανέθεσε σε ιδιώτη το έργο  αποκομιδής, μερικώς σε ιδιώτη γιατί η μεγάλη σύμβαση με εργολάβο καθαριότητας που ήθελε, για γραφειοκρατικούς λόγους, καθυστερούσε υπέρ του δέοντος. Και το έπραξε παρά την ακύρωση της προηγηθείσης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ακολούθησε παρέμβαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος επισκέφθηκε τους Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και κατήγγειλε την υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 454.449,09 €, στην οποία προέβη η διοίκηση  μετά την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόθεσή του, όπως δήλωσε με την παρέμβασή του "ο έλεγχος και η διαπίστωση της νομιμότητας των ενεργειών του Δήμου".
Μετά από αυτό, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν οι επιθεωρητές, καλείται ο Δήμος Θερμαϊκού, εντός δεκαημέρου να καταθέσει την άποψή του με αντίστοιχα έγγραφα τεκμηρίωσης.
Βλέπουμε λοιπόν να βρίσκεται σε εξέλιξη μια κόντρα διοίκησης και αντιπολίτευσης με κριτή το Σώμα Ελεγκτών, και διακύβευμα την καθαριότητα.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.