Συμπάσχοντας με τους πληγέντες που βιώνουν δραματικές ώρες μετά τη φονική μανία των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στο 3ήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε, αποτελεί καθήκον και τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί να αποδοθεί στα θύματα της πύρινης λαίλαπας, σε μία τραγωδία ανείπωτη, που δύσκολα συλλαμβάνει ανθρώπου νους.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και ανθρώπινης αλληλεγγύης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου αναβάλλονται. Νέες ημερομηνίες, κατά συνέπεια, θα ανακοινωθούν για τα εγκαίνια των τριών έργων αποκατάστασης των πρανών στο χώρο του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης 26 Ιουλίου, καθώς και για τη θεατρική παράσταση «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», το βράδυ της ίδιας μέρας στο Αμφιθέατρο «Πεύκα» στη Ν. Μηχανιώνα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Μηχανιώτικων 2018, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Παράλληλα, ο Δήμος Θερμαϊκού, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2016, εξακολουθώντας να βρίσκεται σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2018, αντιλαμβάνεται πλήρως τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές της Αττικής και τη συμφορά που χτύπησε την πόρτα τους.  Ως εκ τούτου, άμεσα ανταποκρινόμενος στην έκκληση για παροχή βοήθειας, μέσω της ομάδας εθελοντών του και του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) έχει ήδη αποστείλει ανάλογο υλικό προς τους πληγέντες, ενώ έχει δηλώσει και την πρόθεσή του για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε τρεις χώρους του.

Εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε : «Το μυαλό όλων μας βρίσκεται στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες. Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, ηθικό ή πρακτικό, στην ανακούφισή τους και να τους στηρίξουμε ενεργά. Ο Δήμος μας, εκτός της αναβολής των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, προβαίνει και στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για να αποστείλει άμεσα στους πυροπαθείς, καθορίζοντας τρεις χώρους παραλαβής.
·         Στο χώρο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168)
·         Στη χώρο της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της  Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368)
·         Στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. επικοινωνίας 23920 44000)».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.