Τις οικογένειες με παιδιά αφορούσε η διανομή ΤΕΒΑ «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που πραγματοποιήθηκε από τις 9 Ιουλίου 2018 έως τις 27 Ιουλίου 2018 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού, με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων δημοτών και των οικογενειών τους.

Το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου παρέδωσε σακίδια πλάτης, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές σε 107 παιδιά προσχολικής ηλικίας, 3 έως 5 ετών, καθώς και σχολικές τσάντες με δύο κασετίνες σε 333 παιδιά δημοτικού, 6 έως 12 ετών. Σε όλες τις οικογένειες με παιδιά δόθηκαν επιπλέον τρόφιμα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα (αλεύρι, δημητριακά, μαρμελάδα, ρύζι).

Ο Δήμος Θερμαϊκού, επισημαίνεται, ότι στο πεδίο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής έχει αναπτύξει ένα σύστημα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου δημοτικών δομών. Ταυτόχρονα, σε μία περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή παρέχει σημαντική στήριξη σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και δομές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το ΤΕΒΑ, όπως είναι γνωστό, υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων, ενώ στηρίζει συγχρόνως συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων του Δήμου. Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.