Εγκαινιάστηκε το πυροφυλάκιο - παρατηρητήριο στο Ραντάρ της Περαίας. Μια τοποθεσία από την οποία που μπορεί κανείς να εποπτεύει περιοχές της Περαίας αλλά και της Επανομής.

Το παρατηρητήριο που κατασκευάστηκε μετά από παραινέσεις της ΕΘΟΠΑΚ και υιοθέτηση - υλοποίηση των προτάσεων από την Διοίκηση του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Γιώργο Φεστερίδη, έλαβε το όνομα του πρόσφατα αδικοχαμένου Διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ υποστράτηγου ε.α. Στέλιου Αμπαρά, για την δράση και το ήθος του οποίου μίλησε ο κ. Κώστας Κοκκολάκης, επί χρόνια επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Μακεδονίας.
Μάλιστα τιμητικές πλακέτες επιδόθηκαν από την ΕΘΟΠΑΚ στα τέκνα του Στέλιου Αμπαρά, που παραβρέθηκαν με την σύζυγο και μητέρα τους, σε ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς του.

Πλήθος εθελοντών παραβρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση, από όλες τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής του Θερμαϊκού.

Μετά την προηγηθείσα δοξολογία, τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, που ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις για την προσφορά τους.
Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν μέλη - εθελοντές της ΕΘΟΠΑΚ από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Τσολάκη, για την προσφορά τους.
Όλοι, στις ομιλίες ή στους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στην τεράστια θλίψη και πένθος που διακατέχει όλη την Ελλάδα από την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι και στην Κινέττα της Αττικής.

Η επόπτευση από το πυροφυλάκιο θα γίνεται με βάρδιες, όπως λέχθηκε, από τις εθελοντικές οργανώσεις ΕΘΟΠΑΚ και ΕΘΟΠΑΚΕ.




 


 




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.