Νέες εργασίες ασφαλτόστρωσης και γενικότερων παρεμβάσεων οδοποιίας ετοιμάζεται να ξεκινήσουν το επόμενο προσεχές διάστημα, μετά τη δημοπράτηση του έργου «Κρασπεδώσεις – Πλακοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θερμαϊκού», που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, με την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη 97/2018, την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού, είναι προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και περιλαμβάνουν όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Η χρηματοδότηση εξασφαλίζεται από τη ΣΑΤΑ, από ιδίους πόρους και από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το έργο – το οποίο έρχεται να προστεθεί στην εργολαβία της ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, που ξεκινάει τον Οκτώβριο –,αφορά στην εκτέλεση απαιτούμενων εργασιών για τη συντήρηση υπαρχόντων, αλλά και την κατασκευή καινούργιων οδών, με επίστρωση νέου ασφαλτοτάπητα.Προβλέπεται, επίσης,η κατασκευή πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και η αντικατάσταση της επίστρωσης ορισμένων οδών, με σκοπό τόσο τον εξωραϊσμό, όσο και τον περιορισμό της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και κατά συνέπεια τη μεγιστοποίηση του βαθμού ασφαλείας.

Ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, Δήμαρχος Θερμαϊκού, ανέφερε : «Η ικανοποίηση ενός καθολικού αιτήματος των δημοτών μας, μέσω άλλης μιας στοχευμένης παρέμβασης, ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα. Στόχος,  αφενός, η βελτίωση των οδικών υποδομών και συνθηκών με τη διασφάλιση της ασφάλειας για οδηγούς και διερχόμενους και αφετέρου,η αναβάθμιση, λειτουργική και αισθητική, της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας,τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών όλων των οικισμών του Δήμου μας».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.