Ευχές για «καλό κατευόδιο», ενόψει της νέας αλιευτικής περιόδου, πρόκειται να απευθυνθούν προς τους ψαράδες της περιοχής, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου,στο λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως από το Δήμο Θερμαϊκού, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας.

Οι οικογένειες των ψαράδων, μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου και τους κατοίκους της περιοχής, ξεπροβοδίζουν τα πληρώματα των μηχανότρατων, που ξεκινάνε το ταξίδι τους εντός των επόμενων ημερών, αποχαιρετώντας στεριά και δικούς τους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αλιευτικός στόλος της Ν. Μηχανιώνας αποτελεί το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η προετοιμασία των σκαφών βρίσκεται στο ζενίθ της, προκειμένου όλα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ώρα έναρξης τις 5.30 μ.μ. Αρχικά θα τελεστεί ο Εσπερινός, ακολουθεί ο Αγιασμός και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση νησιωτικών χορών από τους δύο Συλλόγους της Ν. Μηχανιώνας, το Μορφωτικό Πολιτιστικό και το Λαογραφικό Χορευτικό «Παναγία Φανερωμένη».

Απευθυνόμενος στους ξακουστούς ψαράδες της Ν. Μηχανιώνας, που ετοιμάζονται για το μεγάλο τους ταξίδι, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε : «Η αλιεία αποτελεί ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας, στηρίζοντας ένα μεγάλο αριθμό παράλληλων επαγγελμάτων και η συμβολή σας σε αυτήν, οξυγόνο για την περιοχή μας.Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, από τη μεριά μας, είναι να σας ευχηθούμε, με όλη τη θετική μας σκέψη, το πολύμηνο ταξίδι σας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μια επιτυχία, μεταφρασμένη σε θάλασσες ειρηνικές και ήρεμες, σε καλές ψαριές, στο χρόνο που θα κυλήσει με ευκολία και στην ασφαλή επιστροφή σας στα σπίτια και τις οικογένειές σας. Καλό κατευόδιο!»

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.