Με δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε στο Προεδρείο, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, ο Επανομίτης, δικηγόρος στο επάγγελμα, δημοτικός σύμβουλος κ. Θοδωρής Τζέκος διαχωρίζει τη θέση του από τον συνδυασμό "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" του δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη με τον οποίον εξελέγη και του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος, όπως αναφέρει.
Ως λόγους προβάλλει την απώλεια "της συνοχής και της σύμπνοιας απόψεων, θέσεων και προθέσεων, που διασφαλίζουν μια αποτελεσματική παρουσία στη διοίκηση και γενικά στα κοινά του δήμου μας".

Ασχολίαστη παρέμεινε η ανάγνωση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης από τον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ακτιβιστή αναμένεται και νέα ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Θερμαϊκός - Νέας Πορείας" την προσεχή εβδομάδα.
Εν αναμονή εξελίξεων εκτιμούμε πως η προεκλογική περίοδος, που ξεκίνησε αρκετά νωρίς, επιφυλλάσσει απρόοπτες εξελίξεις και εκπλήξεις, σε όλους τους υπάρχοντες συνδυασμούς.

Η πλήρης δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Θοδωρή Τζέκου:

ΠΡΟΣ
   τον πρόεδρο του δημοτικού
συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού
                                 
ΔΗΛΩΣΗ
Στη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός νέα πορεία» βρίσκομαι από το ξεκίνημά της.  Στη διαδρομή αυτή των εννιά σχεδόν ετών μαζί με άλλα μέλη της ομάδας αφιερώσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και είχαμε καλές και κακές στιγμές, που κρίθηκαν και θα κριθούν από τους δημότες.
Δυστυχώς ωστόσο, θεωρώ ότι η ομάδα αυτή έχει πάψει προ πολλού να έχει τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Τα χαρακτηριστικά της συνοχής και της σύμπνοιας απόψεων, θέσεων και προθέσεων,  που διασφαλίζουν μια αποτελεσματική παρουσία στη διοίκηση και γενικά στα κοινά του δήμου μας.
Για το λόγο αυτό και για άλλους λόγους που μπορούμε να αναλύσουμε εκτενέστερα, δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 3852 του 2010.
Σίγουρα  δεν είναι ευχάριστο να αποχωρείς  από μια ομάδα. Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι δεν είναι χρήσιμο να παραμένεις  σε κάτι που δε σε εκφράζει και θεωρείς ότι δεν έχει κάτι επιπλέον να προσφέρει, αφού πρώτα έχεις διατυπώσει εντός της ομάδας τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς σου. Είναι έντιμο λοιπόν και για τις δύο πλευρές να τοποθετούμαστε με σαφήνεια.
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε  με θετικό πνεύμα και ειλικρινή διάθεση.
                                               
                                                          Ο δηλών δημοτικός σύμβουλος
                                                                 ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

10 comments:

  1. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ10 Οκτωβρίου 2018 στις 9:34 μ.μ.

    κ. Τζέκο, λίγο πιο πάνω στην σελίδα του ακτιβιστή θα διαβάσετε τα νέα της αθλήτριας του ΑΙΑΝΤΑ που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων - Μπουένος Αιρες 2018! Αλήθεια πως αισθάνεστε που εσείς είστε ο κύριος υπαίτιος της έξωσης του συλλόγου και των αθλητών του από το χώρο όπου για 10 χρόνια προπονούνταν και προετοιμάζονταν για επιτυχίες όπως αυτή? Αυτό εννοείται όταν μιλάτε για " απώλεια της συνοχής και της σύμπνοιας απόψεων"? Εσείς από αδιαφορία γκρεμίσατε κάτι που με τόσο κόπο κτίστηκε και θέλετε να πιστέψουμε ότι έχετε να "προσφέρετε" και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες στους δημότες?
    Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου
    Πρόεδρος Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η προσπάθειά σας κ. Τζέκο να μας πείσετε πως δεν τα “βρήκατε” με κάποιους ομογάλακτούς σας, αναφερόμενος σε συνοχή, σύμπνοια, θέσεις κλπ συνήθη.
    Πρέπει να γνωρίζετε όμως πως ουδόλως ενδιαφέρουν οι κατ΄ιδίαν συνομιλίες σας που κάνατε με οποιονδήποτε και πως το μόνο που εισπράττουν οι δημότες (και εξ΄αυτού φυσικά τον κρίνουν για τις επόμενες εκλογές), είναι το ΕΡΓΟ που αφήνει πίσω του κάποιος καθώς και η υστεροφημία του.
    Πείτε μας κ. τζέκο, γιατί πρέπει αλήθεια να σας ξαναψηφίσουν κάποιοι;
    Ποιο είναι το έργο σας, ποιες και πότε αξιομνημόνευτες υπηρεσίες προσφέρατε και όπως γράφετε ο ίδιος παρακάτω, τι θα μπορούσε να ήταν αυτό που η επανεκλογή σας θα “διασφάλιζε μια αποτελεσματική παρουσία στην διοίκηση”.
    Με άλλα λόγια, τι έχει να επιδείξει η μέχρι τούδε θητεία σας για να σας διασφαλίζει την επανεκλογή που επιζητάτε, φαντάζομαι διακαώς;
    Γιατί αν θυμηθούμε τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η προσωπική σας απόφαση (χωρίς «σύμπνοιες», «θέσεις» και «προθέσεις» άλλων που σας ενοχλούν) στην έξωση του «Αίαντα» με τα τραγικά συνεπακόλουθά της, θα δυσκολευόμασταν να σας κατατάξουμε σ΄αυτούς που “διασφαλίζουν μια αποτελεσματική παρουσία στη διοίκηση και γενικά στα κοινά του δήμου μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητέ μου κύριε επειδή μου ζητάτε να αναφερθώ στο έργο μου (όπως λέτε) κατά τη θητεία μου, σας παραπέμπω σε άρθρο μου στο site του ακτιβιστή ως απολογισμός της θητείας μου.
    http://www.activistis.gr/2017/03/blog-post_9.html
    (κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων)
    Είναι υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω παρά την καχυποψία που διακρίνω στα γραφόμενά σας. Στη διάθεσή σας και για ότι άλλο θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου, το θέμα αυτό το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ο σύλλογος λειτουργούσε στο σχολικό γυμναστήριο χωρίς άδεια, η σχολική κοινότητα (σύλλογος διδασκόντων, γονείς και μαθητές) ήταν αντίθετη, υπήρξε τραυματισμός, γινόταν επανειλημμενα έγγραφα απο τη διεύθυνση εκπαίδευσης και παρενέβει τελικά ο εισαγγελέας που κάλεσε το δήμο (και εμένα μαζί με το δήμαρχο) για εξηγήσεις και διέταξε στη συνέχεια να αδειάσει ο χώρος. Αφού τα ξέρεις...
    Σε κάθε περίπτωση εγώ έφυγα απο την αντιδημαρχία τον Φεβρουάριο του 17 και ο σύλλογος απομακρύνθηκε τον Ιούνιο του 17, όχι πάντως απο εμένα.
    Αν αναζητούν κάποιοι άλλα πρόσωπα για να φορτώσουν ευθύνες και να κρυφτούν απο πίσω, δε νομίζω ότι έκαναν καλή επιλογή.
    Φυσικά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την αγωνιστικότητά τους και για τις διακρίσεις, όπως και σε όλους τους παράγοντες που στηρίζουν το σύλλογο.
    Η μεταστέγαση του συλλόγου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ (όπως έγινε) είναι μια προσωρινή λύση και σίγουρα όλοι πρέπει να βοηθήσουν για να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο ανάλογων προδιαγραφών που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας, ύστερα και απο την διαδρομή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και ο Αίαντας και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι. Προς αυτή τη κατεύθυνση νομίζω ότι και εσύ αγωνίζεσαι και ως πρόεδρος του συλλόγου και ως μέλος του νομικού προσώπου του δήμου που έχει τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ίσως αύριο και ως δημοτική σύμβουλος μιας και άκουσα ότι πιθανόν να είσαι υποψήφια και σου έυχομαι και καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πάρα πολύ απλό, δεν τα βρήκαν μεταξύ δεν πρέπει όμως να μας φανεί περίεργο όταν όλοι αυτοί που κατά καιρούς έχουν αποχωρήσει από τις παρατάξεις τους στο τέλος θα επανέλθουν με την δικαιολογία ότι το κάνουν για το καλό των δημοτών, γιατί η μοίρα τους έταξε να σώσουν όλους εμάς, χωρίς να υπολογίζουν το προσωπικό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είστε ο πρώτος κ.Τζέκο, ούτε ο τελευταίος σε τούτη τη χώρα που "ανεξαρτητοποιειται"απο την παράταξη που τον ανέδειξε λίγο πριν τις εκλογές!!!Άλλωστε πρόβατα θα υπάρχουν πάντα που θα τρώνε το κουτόχορτο που τους ταΐζουν διάφοροι πολιτικάντηδες....γιατί εσείς μπορεί να αποχωρησατε Φεβρουάριο του 2017,αλλά ήδη δεν είχατε δώσει παραχώρηση στον Αίαντα κι έτσι δρομολογήθηκε η έξωσή του!!!Μην λέτε μισές αλήθειες κ.Τζέκο...Λύσεις υπήρχαν για να μην τραυματιστεί κανένας μαθητής, καλή διάθεση για να εφαρμοστούν όμως καμία!!! Ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου με τραγικές συνέπειες σε έναν ολόκληρο σύλλογο .Μη μας παραμυθιαζετε κιόλας από πάνω, σας παρακαλώ δηλαδή...υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ11 Οκτωβρίου 2018 στις 4:09 μ.μ.

    Θεόδωρε Τζέκο, συζητήσαμε, αλλά όπως φαίνεται μιλούμε διαφορετική γλώσσα!
    Ο ΓΟ ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ προπονούνταν στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου για 10 χρόνια, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ! Οταν συνυπογράψατε την έξωση του συλλόγου ως πρόεδρος της Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής (υπογραφή που πυροδότησε όλη την εξέλιξη και την ανάμιξη του εισαγγελέα) εξετάσατε τι υπογράφατε? Ρωτήσατε??? ακούσατε την αντίθετη πλευρά? η απλώς αδιαφορήσατε θεωρώντας ότι ο σύλλογος βρίσκεται μακριά από τους ψηφοφόρους σας? Καταδικάσατε έναν σύλλογο, χάρη στη δική σας υπογραφή και μόνο, στον πάτο μιας πισίνας! Πολιτικολογήστε όσο θέλετε, στην κοινή γνώμη θα είστε πάντα αυτός που εκδίωξε έναν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!
    Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου
    Πρόεδρος Γ.Ο. ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας λέτε εδώ ότι ο Αίας λειτουργούσε χωρίς άδεια στο σχολικό γυμναστήριο. Ερώτηση:Επί 10 και πλέον χρόνια λειτουργούσε ο σύλλογος χωρίς άδεια;;;Μα καλά, με παραχωρήσεις από το το δήμο και από τις σχολικές επιτροπές δε στεγάζονται οι σύλλογοι σε δημόσια κτήρια;;Και μάλιστα με ανανέωση κάθε χρόνο;;;Ως καλεσμένος του Αίαντα σε ένα κύπελλο ενόργανης όμως κ.Τζέκο παλιοτερα ,ξέρατε να παρευρεθείτε ως αντιδήμαρχος Παιδείας!!!Τότε δεν ήταν παράνομος ο σύλλογος;;Ο κόσμος μπορεί να έχει μνήμη χρυσόψαρου κ.Τζέκο, ο κόσμος όμως του Αίαντα έχει μνήμη ελέφαντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  9. Καλά κ. τζέκο, είστε σοβαρός; Μας παραπέμπετε σε άρθρο που γράψατε εσείς ο ίδιος για τον εαυτό σας, για να διαβάσουμε τα “έργα” σας; Δραστηριότητες για τις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις προφανώς σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις οποίες συμμετείχαν υπάλληλοι της δημαρχίας, εθελοντές και δωρητές, καθώς και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τις βαφτίζετε ως “δικά σας “ έργα; Δεν καταλάβαμε, αυτή δεν ήταν η δουλειά σας; Για αυτά δεν αμειφθήκατε ως αντιδήμαρχος; Δηλαδή ποια θα ήταν η δουλειά σας και προς τι θα είχατε εκλεγεί αν δεν είχατε να ασχοληθείτε με κάτι; Γιατί κατά την ιδίαν (σας) λογική, “έργο” του προέδρου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ θα οφείλαμε να χαρακτηρίσουμε και την πρόσκληση μιας τραγουδίστριας που θα τραγουδούσε σε μια εκδήλωση, “έργο” του αντιδημάρχου καθαριότητος γιατί μαζεύουν τα σκουπίδια τα απορριμματοφόρα και καθαρίζονται τα φρεάτια, “έργο” του αντιδημάρχου γιατί φυτεύτηκαν λουλούδια μπροστά από το δημαρχείο και πάει λέγοντας...
    Γι΄αυτό κ. τζέκο, τέτοιου είδους γραπτά όπως το δικό σας, που γράφονται με προφανή έμφαση (ψευδαίσθηση θα λέγαμε) στο να “πληροφορήσουν” τον κόσμο δήθεν για κάτι, αλλά με απώτερο σκοπό να “ευλογήσουμε τα γένια μας”, είναι τουλάχιστον ντεμοντέ και “τσιμπάει” πολύ λιγότερος κόσμος απ΄ότι νομίζετε. Δεν ήταν λοιπόν «έργο» σας αυτά που αναφέρετε κ. τζέκο, αλλά απλά η… αμειβόμενη (από τους δημότες) δουλειά σας. Όπως ντεμοντέ είναι και η καθυστερημένη «ανεξαρτητοποίησή» σας μιας και μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.
    6 μήνες πριν τις εκλογές ανακαλύψατε συνοχές, σύμπνοιες και θέσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9 σχόλια...2 σχετικά με το άρθρο ...2 απαντήσεις του "κατηγορούμενου-εγκληματία" Τζέκου και 5 σχόλια υπέρ του Αίαντα...Προσπαθείτε να λύσετε με ανορθόδοξες μεθόδους και πολιτικά σχήματα ένα πρόβλημα που έπρεπε να είχατε λύσει πριν την ίδρυση του συλλόγου σας, το 2005;;;Έλεος!!!!Το κοινωνικό συμφέρον προΐσταται του ιδιωτικού και εννοώ τα 400 παιδιά με τους 800 γονείς από πίσω να τα στηρίζουν...Αυτοί φταίνε...Όχι ο Τζέκος...Βάλτε τα με αυτούς , αν θέλετε και αν μπορείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.