Η Διοίκηση Θερμαϊκού,οργανωμένα και μεθοδικά, εργάστηκε στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, παρά τα τεράστια εμπόδια με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη, εξαιτίας της δεινής οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα.

Εμπόδια σχετιζόμενα με τις σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος, με μειώσεις της τάξης του 65% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με τη δυσανάλογη αύξηση των αρμοδιοτήτων της.

Πιστή στην προεκλογική της δέσμευση, η Δημοτική Αρχή εξόφλησε χρέη, μείωσε οφειλές, υποχρεώσεις και δάνεια, πετυχαίνοντας να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα κατά 350% (από 4.179.198,78 ευρώ το 2013 στα 14.550.466,00 ευρώ το Νοέμβριο του 2018) και οδηγώντας το Δήμο σε μια οικονομική ανάταση, που δίκαια επιβραβεύθηκε από το ΙΟΒΕ με την ένταξή του στο 10% των υγιέστερων οικονομικά δήμων της χώρας.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω άλλη μία επιτυχία προστίθεται. Η εξόφληση οφειλών, συνολικού ποσού 1.600.000,00 ευρώ, που αφορούσαν σε παρελθόντες φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις,βεβαιωμένα για τα έτη 2000-2009 μετά από σχετικό φορολογικό έλεγχο, που βάραιναν τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ).

Οικονομικά βάρη που αντιμετωπίστηκαν συντονισμένα και με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα προγράμματα της Επιχείρησης. Προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, παρέχοντας ένα πολύτιμο εργαλείο στήριξης και δημιουργώντας μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, τόσο υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, όσο και των δημοτών στο σύνολό τους. 

Παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κοινωνικές Δομές και βέβαια, προγράμματα βοήθειας σε ειδικές κατηγορίες πολιτών μας, που βιώνουν σφοδρότατα την οικονομική κρίση, αποτελούν μερικά από αυτά.

Υπηρεσίες, τις οποίες οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες εξακολουθούν να απολαμβάνουν, χάρη στην προσήλωση της Διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού στον αρχικό στόχο της στήριξης και πλήρους οικονομικής εξυγίανσης της ΔΗΚΕΘ. Μια προσήλωση ενδεικτική της ιδιαίτερης βαρύτητας που προσδίδεται στην κοινωνική πολιτική, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.


Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε : «Η πλήρης εξόφληση των χρεών της ΔΗΚΕΘ αποτελεί ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Διοίκησής μας, εντασσόμενη σε μια σειρά προσπαθειών για το νοικοκύρεμα του Δήμου μας και την εδραίωση γερών οικονομικών βάσεων.Κάτι που κληθήκαμε να πράξουμε από την αρχή της θητείας μας, επαναφέροντας την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία του,αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητά του και μετατρέποντάς τον από έναν ασθενή οικονομικά Δήμο, σε ισχυρό και ακμαίο. Μια εξαιρετικά κοπιαστική δουλειά, λόγω των δυσμενών συνθηκών, που φέραμε εις πέρας με χρηστή οικονομική διοίκηση, στοχευμένες μειώσεις δαπανών και σπαταλών και ορθολογική αξιοποίηση των πόρων. Και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και τα χρήματά τους, δίχως επιβάρυνση ούτε κατά ένα ευρώ, αλλά αντιθέτως με μειώσεις στα τέληκάθε χρόνο. Και είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα οικονομική εποχή, από την οποία επωφελούμενη είναι η τοπική κοινωνία».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.