Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό αντικείμενο που «παντρεύει» τις γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό, με τις βασικές έννοιες των θετικών επιστημών, κυρίως της πληροφορικής, της φυσικής και των μαθηματικών και την συνολική εξέλιξη του μαθητή, μέσω της ανάπτυξης της κριτικής του σκέψης, της ικανότητας επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, της εργασίας σε ομάδες, της παρουσίασης των λύσεων και των κατασκευών του πρόκειται να ξεκινήσει την εφαρμογή του για δεύτερη χρονιά φέτος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Καρδίας. Μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική μέθοδος όπου ο κάθε μαθητής νοιώθει ότι παίζει, προσπαθώντας να κατασκευάσει και να προγραμματίσει τις κινήσεις που θα κάνει ένα Ρομπότ. Πρόκειται για μία σειρά μαθημάτων μέσω των οποίων θα υπηρετούνται συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί εκπαιδευτικοί στόχοι αλλά και συνολικής εξέλιξης του παιδιού.
Αναλυτικά και τη φετινή χρονιά, όπως και πέρυσι, θα διεξαχθούν σεμινάρια ρομποτικής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρδίας με σκοπό την γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, την πρόσληψη γνώσεων προγραμματισμού, μηχανικής, τεχνολογίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, όπως επίσης και την στελέχωση της ομάδας ρομποτικής που θα εκπροσωπήσει το συγκεκριμένο σχολείο στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas..
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μετά το τέλος των σχολικών μαθημάτων από την προπονήτρια της ομάδας κ. Μπακιρτζή και φυσικά είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του σχολείου 2392066435.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.