Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε το 1982,με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942, για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών κατοχικών δυνάμεων, την περίοδο 1941-1944.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άνδρες, γυναίκες καιπαιδιά –, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά, προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντωναγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, σε μία μάχη-σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα. Μία μάχη, που αποτελεί, ταυτόχρονα, χάρηστον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές, το οποίο οφείλει να διατηρείται ζωντανό, προκειμένου να αποτελεί πολύτιμο οδηγό τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον.


Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία αυτού, η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού, από το 2014, καθιέρωσε και θεσμοθέτησε εκδηλώσεις, ώστε οι εθνικές μας μνήμες να μην περάσουν στη σφαίρα της λήθης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, η Γενοκτονία των Ποντίων, ο Μακεδονικός Αγώνας και η επίκαιρη, Εθνική Αντίσταση.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της, ο Δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στη Δημοτική Ενότητα Ν. Μηχανιώνας, με το παρακάτω πρόγραμμα :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

α) Ώρα 10:15: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
β) Ώρα 10:45: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
γ) Χαιρετισμοί από τους :
  • κ. Μαυρομάτη Γιάννη, Δήμαρχο Θερμαϊκού.
  • κ. Κουζινόπουλο Σπύρο, δημοσιογράφο – συγγραφέα και επικ. Δημ. Παράταξης Θερμαϊκός – Συμπολιτεία Αλληλεγγύης & Ανατροπής.
δ) Κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.

· Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης Γιώργος.


Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων & Νομικών Προσώπων του Δήμου Θερμαϊκού, που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου, παρακαλούμε όπως ενημερώσουν εγκαίρως την υπηρεσία μας, έωςτην Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 2392330003 &007.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Μόνο που η φωτο του άρθρου είναι από το 2ο αντάρτικο, που αιματοκύλισε την Ελλάδα και που κάθε άλλο εκτός από αντίσταση στον κατακτητή ήταν...! Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή και όχι το τι έλεγε το κλεφτοπασοκ μετά την μεταπολίτευση για άγρα ψήφων (αριστερών και βαφτισμένων αριστερών). Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο αχαρακτήριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.