Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρει στον τομέα της προαγωγής της δημόσιας υγείας μέσω της πρόληψης, προχώρησε, ανάμεσα σε άλλες ενέργειες, στην ενίσχυση του δικτύου κοινωνικών δομών της, με την ίδρυση ακόμα μίας, αυτής του ΚΕΠ Υγείας.

Τα εγκαίνια της νέας κοινωνικής δομής έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 17.30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των Ν. Επιβατών από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώνεται, συγχρόνως, Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, με θέμα «ΚΕΠ Υγείας – Προληπτικός Έλεγχος του παχέος εντέρου» και ομιλητές τον κ. Πατούλη και τον κ. Δανιήλ Παραμυθιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής Α.Π.Θ. Το συντονισμό έχει αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, Διευθυντής του ΕΣΥ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Βασικοί στόχοι που εξυπηρετούνται μέσω του ΚΕΠ Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα επτά (7) συνηθέστερα νοσήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αυτά είναι οι Καρκίνοι του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του μαστού, ο Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα αορτής και το Μελάνωμα.

Για τη νέα δομή που εγκαινιάζεται στο Δήμο Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε : «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έχοντας υποχρέωση να νοιάζεται και να μεριμνά για την υγεία των δημοτών και την ποιότητα ζωής τους, μέσω της πρόληψης. Πόσο μάλλον, σε μια εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, με τις συνέπειές της να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και σε αυτόν τον τομέα. Η Διοίκησή μας, με πλήρη αντίληψη όλων αυτών, συμμετέχειστο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ διοργανώνεισταθερά δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις ενημέρωσης, με ενδεικτικό το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα «Ρώτησε από κοντά», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, καθώς και ποικίλες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, όπως ΠΑΠ τεστ, μαστογραφικούς και οφθαλμολογικούς ελέγχους, μετρήσεις οστικής πυκνότητας κ.ά. Συγχρόνως, όμως, ιδιαίτερο βάρος δίνει στη λειτουργία δομώνπου προσφέρουν σε σημαντικό βαθμό στο κοινωνικό σύνολο. Δομές, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Εθελοντικός Συμβουλευτικός Σταθμός Εφήβων και πλέον, το ΚΕΠ Υγείας, που υπόσχεται να προχωρήσει το επίπεδο παροχής ιατρικής φροντίδας στο Δήμο μας ένα βήμα παραπέρα». 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Οι Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας και ελέγχου, θα μπουν κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας στους εξής φορείς:
    1.
    2.
    .
    .
    9. Δήμος Θερμαικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.