Συνεχίζεται σε τρίτη δικάσιμο, στις 29.11.22018, η δίκη ενός από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στη άλλη δίκη, αυτή του συστήματος Ψωμιάδη στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Ο συγκεκριμένος ήταν υπάλληλος μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και είχε συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τα 456 «45άρια» (διάσπαση 456 ενιαίων έργων σε μικρότερα κάτω από 45.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να δοθούν με απευθείας αναθέσεις) και τις εικονικές συμβάσεις έργου, για τις οποίες το σύστημα Ψωμιάδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις και βλάβη του Δημοσίου, η οποία θα διεξαχθεί στις 21/1/2019.
Η τωρινή δίκη γίνεται για να εμπλέξει τον έντιμο υπάλληλο ως υπεύθυνο για διαδικασίες σύνταξης και πληρωμής μελέτης στην οδό Μεσημερίου-Επανωμής, παρόλο που αυτές ήταν νόμιμες και δεν επιβάρυναν το Δημόσιο.
Ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης του υπαλλήλου ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος θεώρησε υποχρέωσή του να στηρίξει έναν έντιμο υπάλληλο, που το μόνο έγκλημά του ήταν να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μην υποκύψει στις πιέσεις του συστήματος Ψωμιάδη.
Γιατί έγινε η δίκη αυτή;
Όλη η επιχειρηματολογία του πρώην ευρωβουλευτή και εκλεγμένου συνεχώς από το 1998 νομαρχιακού και μετά περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου, που αποκαλύπτει τα παιχνίδια κερδοσκοπίας στη γη, είναι σε άρθρο του εδώ: http://tremopoulos.eu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1099:the-trial-of-an-honest-employee&lang=el


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.