Πιστή στη δέσμευσή της για επαναφορά ανθρώπινου και κοινωνικού προσώπου, αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προέβη σε μειώσεις στα υπέρογκα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, από την αρχή κιόλας έναρξης της θητείας της.

Τέλη αυξημένα έως και 24%, τα οποία όλοι, ανεξαιρέτως, οι δημότες πλήρωναν κατά τη χρονική περίοδο 2011 – 2014.

Έτσι, από το Δεκέμβρη του 2014 ξεκίνησε τη λήψη φοροελαφρυντικών μέτρων, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει:

A.     Μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε :
1.   πολύτεκνες οικογένειες, κατά 50%,
2.   μακροχρόνια ανέργους (από τον πρώτο χρόνο ανεργίας), κατά 50%,
3.   ΑμΕΑ, κατά 50%,
4.   τρίτεκνες οικογένειες, κατά 50%.

B.     Με απόφασή της μείωσε, επίσης :
1.    το μέχρι τότε ισχύον ποσοστό αναπηρίας από 80% σε 67% για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι να αυξηθούν τουλάχιστον τέσσερις (4) φορές,
2.    τα εισοδηματικά όρια, για ένταξη σε ευνοϊκή ρύθμιση περισσότερων πολιτών,
3.    τα τέλη στους κοινόχρηστους χώρους μέχρι και 46,5% και
4.    τα τέλη σε αιγιαλό και παραλία μέχρι και 12%, ενώ
5.    απάλλαξε τους νέους επαγγελματίες, μέχρι 30 ετών, από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το έτος έναρξης της δραστηριότητάς τους.

Γ.    Από τον Ιανουάριο του 2017 προχώρησε σε μείωση στα τέλη ύδρευσης κατά 4%.

Δ.    Από τον Ιανουάριο του 2018 μείωσε, για ΟΛΟΥΣ τους δημότες, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, κατά 3%.

Ε.   Με την καινούργια, δε, χρονιά, από τον Ιανουάριο του 2019, νέα μείωση 6% εφαρμόζεται στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όλα τα νοικοκυριά του Δήμου, σύμφωνα με την απόφαση της Τρίτης 13 Νοεμβρίου, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Μια απόφαση που, σημειωτέον, δεν έτυχε της στήριξης της Αντιπολίτευσης.

Για τη νέα φοροελάφρυνση, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: 

«Το ‘παμε και το κάναμε. Για άλλη μία φορά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εργαζόμαστε συστηματικά, κάνοντας τον τόπο μας φιλικότερο και βελτιώνοντας τη διαβίωση των συνδημοτών μας. Ακόμη ένα μέτρο έρχεται να το επιβεβαιώσει, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί, υλοποιήσαμε και θέτουμε σε ισχύ. Ένα μέτρο ενδεικτικό μιας συνεχούς και έμπρακτης προσπάθειας για στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που σε συνδυασμό με την επιτυχία οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας, που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αύξηση των ταμειακών μας διαθέσιμων κατά 350% σε σύγκριση με το 2013, μας επιτρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι και να κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.