Ο Ολλανδός Emile Ratelband, ομιλητής, επιχειρηματίας και πρώην παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ισχυρίζεται ότι είναι «νεότερος» και προσπαθεί να μεταφέρει τα γενέθλιά του από τις 11 Μαρτίου του 1949 στις 11 Μαρτίου 1969. Πιστεύει ότι εάν δικαιωθεί από το δικαστήριο και μειωθεί η ηλικία του θα μπορεί να βρίσκει περισσότερες γυναίκες σε ιστοσελίδες γνωριμιών, όπως το δημοφιλές app Tinder.

"Μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου. Μπορείς να αλλάξεις το φύλο σου. Γιατί να μην μπορείς να αλλάξεις την ηλικία σου; Πουθενά δεν υφίστασαι τόσες διακρίσεις όσο με την ηλικία σου", δήλωσε ο Ratelband στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

 Ισχυρίζεται ότι ο γιατρός του είπε ότι έχει το σώμα κάποιου ηλικίας 20 ετών μικρότερου.

Ο Ratelband, που είναι πατέρας επτά παιδιών, περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «νεαρό θεό», και δηλώνει ότι είναι νόμιμα ικανός να αναγνωριστεί ως ένας νεαρότερος άνθρωπος, κάτι που θα του δώσει τις ευκαιρίες που σήμερα δεν έχει.

"Αν είμαι 69 ετών, μου κάνουν γνωστούς τους περιορισμούς μου. Αν είμαι 49 ετών, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, μπορώ να οδηγήσω ένα άλλο αυτοκίνητο ... Αν βάλω στο Tinderότι είμαι 69 ετών, δεν θα πάρω απάντηση. Αν είμαι 49 ετών, και με αυτό το πρόσωπο, θα με βάλουν σε μια πολυτελή θέση".

Έχει ήδη απευθυνθεί στις τοπικές αρχές και απειλεί ότι θα πάει το κράτος στα δικαστήρια, αφού απέρριψε τις προσπάθειές του να μειώσει την ηλικία του κατά 20 χρόνια με τον ισχυρισμό ότι «η επιθυμία του δεν είναι εφικτή».

"Ο Emile μπορεί πράγματι να υποβάλει αίτημα για μείωση της ηλικίας και αυτό θα απορριφθεί από τον δήμο", δήλωσε προηγουμένως ένας δικηγόρος στην De Telegraaf.

Η υπόθεση έχει πάει σε δικαστήριο στο Arnhem, μια πόλη στα ανατολικά της Ολλανδίας και αναμένεται να βγει απόφαση μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Ο κ. Ratelband είπε ότι θα παραιτηθεί από τη σύνταξή του αν το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του.

Θέλει επίσης να γίνει πάλι πατέρας και τώρα ψάχνει για παρένθετες μητέρες. Έχει πάρει συνέντευξη ήδη από 20 και πλέον.

Λέει: "Ήμουν με μια φίλη και κρατούσε το νεογέννητο γιο της. Μου είπε, «Θα πρέπει να γίνεις και πάλι πατέρας». Της είπα ότι δεν θέλω πάλι να μπλέκω σε παλιοκαταστάσεις με γυναίκες για αυτό το θέμα. «Τότε μου είπε ότι υπάρχουν και οι παρένθετες μητέρες», είπε. Νομίζω ότι αυτό είναι μια καλή ιδέα".

Στην ιστοσελίδα του, ο κ. Ratelband ισχυρίζεται ότι «έγινε εκατομμυριούχος 21 ετών», αλλά πτώχευσε 16 χρόνια αργότερα. Αργότερα έγινε ξανά πλούσιος, γράφοντας βιβλία που δίνουν συμβουλές για πετυχημένη ζωή.
  

ΚΟ: Εάν είναι ειλικρινείς οι οπαδοί του δικαιωματισμού (που δεν είναι) θα πρέπει να αρχίσουν ήδη καμπάνια για τα δικαιώματα του Ολλανδού που προσβάλλονται, καθώς υφίσταται διακρίσεις από μία κοινωνία που είναι ακόμη κολλημένη σε στερεότυπα. Δεν κάνω πλάκα. Εκείνοι που άνοιξαν τον δρόμο για να "αλλάζει φύλο" ο καθένας με μία δήλωση, άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Δεν υπάρχει πλέον τέρμα. Όποιος πει ότι μπορείς να αλλάξεις από την ταυτότητά σου το άλφα στοιχείο, αλλά όχι το βήτα, είναι ρατσιστής και μισαλλόδοξος και ηλικιοφοβικός. Όπως μπορεί να πάει στις γυναικείες τουαλέτες ένα άνδρας που αισθάνεται γυναίκα και φοράει φουστάνια, μόνο και μόνο επειδή δηλώνει "γυναίκα που είναι φυλακισμένη σε σώμα άνδρα", έτσι μπορεί ένας 70χρονος να δηλώνει 40χρονος ή 20χρονος, γιατί έτσι αισθάνεται και δικαίωμά του να δηλώνει ένας "έφηβος φυλακισμένος σε σώμα ηλικιωμένου". Το αυτό που αισθάνομαι και πιστεύω για τον εαυτό μου οφείλει να μου το αναγνωρίσει το κράτος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του δικαιωματισμού. Εύχομαι να δικαιωθεί ο Ολλανδός και εύχομαι αυτή χώρα που είναι πρωτοπόρος στην θρησκεία του δικαιωματισμού να δικαιώσει το όνομά της.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.