Με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του ΚΕΠ Υγείας, τη Δευτέρα 26Νοεμβρίου,υπό την παρουσία πλήθους κόσμου,σε συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, το δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου ενισχύεται, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στη δημόσια υγεία.

Κάτι που επιτυγχάνεται, σε μεγάλο βαθμό, με την επαρκή και έγκυρη ενημέρωση, αλλά και την κινητοποίηση όλων των πολιτών, μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για οκτώ (8) κύρια νοσήματα, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) προτείνεικαι στα οποία έχει αποδειχθεί, βάσει μελετών, πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και ικανή να σώσει ζωές. Αυτά είναι οι Καρκίνοι του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.

Την εκδήλωση, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους του ΚΕΠ Υγείας για πληροφόρηση, πλαισίωσε ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη νοσημάτων του παχέος εντέρου, με ομιλητή το Δρ. Δανιήλ Παραμυθιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής Α.Π.Θ. και συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Κολλάρα, Διευθυντή ΕΣΥ, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγος Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και Δημοτικό Σύμβουλο.  
  

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μια νέα κοινωνική δομή παίρνει «σάρκα και οστά» στο Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος καλωσορίζεται και επίσημα πλέον, στην οικογένεια των 90 δήμων πανελλαδικά, από τους 325, που συνθέτουν το δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ιατρική μέριμνα στον τόπο μας, κάνοντας πράξη την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο και καλύπτοντας καθολικά και ισότιμα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, εδραιώνουν μια απλούστερη, αμεσότερη, ποιοτικότερη και ως εκ τούτου, αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους δημότες, οι οποίοι μέσα από υπηρεσίες και δράσεις εστιασμένες στην ενημέρωση, τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την έγκαιρη προληπτική παρέμβαση, εξασφαλίζουν την προαγωγή της υγείας τους, διασφαλίζοντας ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και γι’ αυτό, η διεύρυνση του δικτύου κοινωνικών δομών του Δήμου μας με το καινοτόμο τούτου εγχείρημα, μας γεμίζει βαθιά ικανοποίηση».

Ενώ ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, σε επιστολή που απέστειλε, αφού συνεχάρη το Δήμαρχο και τη Διοίκηση Θερμαϊκού, δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη, προωθώντας την πρόληψη, πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας και με βάσει τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ, προσφέρουμε στοχευμένα ανά ηλικιακή ομάδα, ενημέρωση και συμβουλευτική για οκτώ θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Ήδη,μέσα από την τριετή  πορεία των ΚΕΠ Υγείας ωφελήθηκαν περισσότεροι από 50.000 συνάνθρωποί μας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.