Με κύρια φιλοσοφία την ανάπτυξη σφαιρικής εικόνας σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και τους δυνατούς τρόπους αυτοπροστασίας, αλλά και επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ενεργοποιούνται στην περιοχή, συνεχίζεται η σχετική δράση ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου.

Η σειρά ομιλιών πληροφόρησης, μετά την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης, σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο της Ν. Μηχανιώνας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας & Πολ. Προστασίας, κ. Φεστερίδη και ομιλητή, τον πρώην Δ/ντή Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και Μέλος Πολ. Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κοκολάκη, τονίστηκε η σοβαρότητα και οι κίνδυνοι των φυσικών φαινομένων και καταστροφών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, κεραυνοί, χαλάζι κ.ά.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις βασικές αρχές που διέπουν τα φαινόμενα αυτά και τις επιπτώσεις στην εκδήλωσή τους, τόσο της κλιματικής αλλαγής, όσο και των ανθρώπινων επεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον. Επίσης, πρακτικές οδηγίες δόθηκαν, για την αντιμετώπισή τους και τη λήψη απαραίτητων προστατευτικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία συνεχίζεται και σε άλλες σχολικές μονάδες, δεδομένης και της παραμονής του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξε την περιοχή, ανταποκρίνεται στην ευθύνη που φέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για βελτίωση της προστασίας των δημοτών από τα φυσικά φαινόμενα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.