Σε συνέχεια της δράσης ενημέρωσης για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές – σεισμούς, πλημμύρες, κεραυνούς, χαλάζι κ.ά. –, μέσω της οποίας οι μαθητές των σχολείων του Δήμου πληροφορούνται για μια σειρά σχετικών θεμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, η τρίτη (3η) κατά σειρά ομιλία.

Μετά τις δύο πρώτες, σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της Ν. Μηχανιώνας, σειρά έλαβε το Γυμνάσιο των Ν. Επιβατών, με τους μαθητές να παρακολουθούν με προσήλωση κι ενδιαφέρον την παρουσίαση. Μια παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας & Πολ. Προστασίας, κ. Φεστερίδη, σε ρόλο εισηγητή και τον πρώην Δ/ντή Πολ. Προστασίας της Π.Κ.Μ και Μέλος Πολ. Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κοκολάκη, σε ρόλο ομιλητή.


Κατά τη διάρκειά της, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα,που περιλαμβάνουν τις βασικές αρχές των φαινομένων, αλλά και παράγοντες που επηρεάζουν την εκδήλωσή τους, με ενδεικτική αναφορά στην κλιματική αλλαγή, αλλά και τις ανθρωπογενείς επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.Επισημαίνοντας δε, τη σοβαρότητά τους και τους κινδύνους που εγκυμονούν, πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες δόθηκαν για την αντιμετώπισή τους και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Η δράση, η οποία συνεχίζεται και σε άλλες σχολικές μονάδες, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην ανάπτυξη σφαιρικής εικόνας γύρω από τις φυσικές καταστροφές και στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας αναφορικά με τους τρόπους προφύλαξης. Προωθεί, συγχρόνως,τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.