του ακτιβιστή

Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του Μαΐου έχει προ πολλού ξεκινήσει με ψηφιακές εκστρατείες κυρίως μέσω διαδικτύου και social media, είτε με επικρότηση ενεργειών είτε με προβολή φωτογραφικών ενσταντανέ (για βελτίωση της αναγνωρισιμότητας υποψηφίων που επί τω πλείστον ήταν μουγγοί και άπραγοι όλη την τετραετία), είτε με  κριτική  που μπορεί να φθάσει ακόμα και στα όρια συκοφάντησης  για όσους δεν είναι "μεθ'ημών". Άλλωστε για ορισμένους τα όρια της ευπρέπειας και της αξιοπρέπειας  υπάρχουν για να καταρρίπτονται.
Στα πλαίσια αυτά πήραν θέση και όσοι επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν να έχουν "στασίδι" στα κοινά του τόπου μας - έστω και από διαφορετικές αφετηρίες - αφού κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες πριν μπούμε στο προεκλογικό πεντάμηνο να δείξουν την "ανεξαρτησία", την "επαναστατικότητα" όπως και την πλήρη αντίθεσή τους με  τους "άπληστους" και την "απληστία" καθόσον οι ίδιοι δεν διακατέχονται από τέτοιου είδους ελαττώματα. Παρ' ότι χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια για να διαπιστώσουν και να αποκαλύψουν το λάθος τους για το οποίο βέβαια φταίνε πάντα οι άλλοι.

Και έτσι κάπως θα κυλήσει η κυρίως προεκλογική περίοδος με περισσή υποκρισία από τους περισσότερους που δεν διστάζουν σε τίποτα και σε κανέναν προκειμένου να προφέρουν τις υπηρεσίες τους από έμμισθες θέσεις ευθύνης σε μια νέα διοίκηση.
Και δεν θα αναφερθούμε στους διάφορους γυρολόγους που διαπραγματεύονται θέσεις και οφίτσια από τους κύριους υποψηφίους αυτής της εκλογικής μάχης, και δεν διστάζουν να επαιτούν συναλλασσόμενοι, με την ελπίδα πως κάτι θα λάβουν .....
Και ούτε θα αναφερθούμε σε όσους το σκέφτονται, το σκέφτονται, το σκέφτονται προκειμένου να αποφασίσουν να μας πληροφορήσουν για την ενδεχόμενη ενασχόλησή τους με το ευγενές άθλημα της διεκδίκησης της δημαρχίας Θερμαϊκού.

Επιθυμούμε όμως να σχολιάσουμε την αφωνία ή και την φυγοδικία, όσων εκ των δηλωμένων ή φερομένων ως υποψηφίων δημάρχων (μετρήσαμε 7), παρέστησαν (ή το απέφυγαν) στην κορυφαία διαδικασία του απολογισμού της διοίκησης στην ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 14/1.
Αυτών που άκουγαν επί δύο ώρες τον Δήμαρχο να κάνει ένα απολογισμό τετραετίας, με οικονομικά στοιχεία, με έργα που έγιναν ή βρίσκονται στο στάδιο πραγματοποίησης, και δεν πήραν απλά το λόγο για να αντικρούσουν όσα άκουγαν και που πολλάκις κατέκριναν στον εύκολο δρόμο της κριτικής μέσω πληκτρολογίου ή καφενείου.

Είμαστε οι τελευταίοι που θα ισχυριστούμε ότι είναι ιδανική η δημαρχία Μαυρομάτη. Αλλά προφανώς είναι καλύτερη από παρελθούσες διοικήσεις τηρουμένων των συγκρίσεων των χρονικών περιόδων που αυτές διατελέσθηκαν. Και μάλιστα σε μια εποχή ισχνών αγελάδων, όταν μια διοίκηση καταφέρνει να βγάλει το καράβι από τον οικονομικό κίνδυνο των χρεών και μάλιστα να έχει υψηλά αποθεματικά, αυτό δείχνει πως κάποιοι εργάστηκαν σκληρά γι' αυτό. Και έφεραν αποτελέσματα.

Γιατί αν δεν είναι έτσι  .... Πού είναι οι φωνές διαμαρτυρίας και κατακραυγής από τους μόνιμους αντιπολιτευόμενους; Τί γίνανε τα επιχειρήματα ..... αν όχι γαργάρες;

Γιατί δεν βγήκαν σε μια ανοιχτή, δημόσια συνεδρίαση, μπροστά στους πολίτες να κατακεραυνώσουν τον δήμαρχο αν δεν έλεγε την αλήθεια και αν δεν ήταν ορθά όσα επικαλέστηκε;

Και φυσικά δεν εξισώνουμε με την προβληματική αποκομιδή (ιδιαίτερα της περασμένης άνοιξης και καλοκαιριού) ή με πτυχές τις καθημερινότητας που δοκιμάστηκαν κατά την διέλευση της τετραετίας. Η καθαριότητα πράγματι είναι ένα θέμα που επιζητεί άμεση και διαχρονική λύση (αποκομιδή, ογκώδη, ανακύκλωση) και σ' αυτό έχει χρέος να δώσει διαπιστευτήρια έστω στο παρά πέντε η διοίκηση Μαυρομάτη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γιατί εσείς ρε υποψήφιοι
    δεν δώσατε "παρών",
    είναι συμπεριφορά αυτή
    έστω και λίγο σοβαρών αντρών;

    Εάν εσείς δεν πάτε
    την γνώμη σας αν δεν πείτε,
    να μην περιμένετε πολλά
    κι΄απ΄τους δημότες θα την βρείτε!

    Περίεργος να μάθω είμαι
    τι κάνατε ωρέ γελοίοι,
    που στην μάζωξη δεν πήγατε
    κι΄έτσι γίνατε κι΄αστείοι

    Με τούτη ΄δω την στάση σας
    λόγο για σχόλια δώσατε,
    και τι σκοπούς στο νου σας έχετε
    έτσι απλά δηλώσατε

    "Πρώτα η καρέκλα" σκέφτεστε
    χωρίς αιδώ καθόλου,
    "ρε δεν παν΄σκορποχώρι να γίνουνε
    και ρημαδιό του @ώλου!"

    Από ΄δω ξεκινάει η σκέψη σας
    "καρέκλα κι εξουσία"
    "τι τα θέλεις τ΄άλλα μάστορα
    εδώ είν΄ η ουσία!"

    Κι΄επειδή τον κόσμο εύκολα
    για βλάκα τον περνάτε,
    με όλους τους τρόπους δυστυχώς
    την ψήφο του συντόμως θα ζητάτε

    Ξυπνάτε ρε κηφηναριό
    που κάποιοι μόν΄για μόστρα είστε,
    των δημοτών τα μύρια προβλήματα
    ακούστε και γνωρίστε!

    Σε λόγια παχιά και υποσχέσεις
    είστε ολημερίς δοσμένοι,
    και μ΄άλλα παρόμοια φαιδρά
    αρκούντως οπλισμένοι!

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.