Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, φιλοξενείται στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου η  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης -Τμήμα Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Α.Π.Θ. Ελευθερία Γωνίδα, στη διάλεξη:

“Παιδί, οικογένεια και σχολείο: 
σχέσεις, προκλήσεις, συνεργασίες”

Στην ομιλία θα παρουσιαστεί η σύγχρονη θεωρία και έρευνα για το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου ως πλαισίων ανάπτυξης του παιδιού. Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί ασκούν μέσα από πολλούς εναλλακτικούς τρόπους μεγάλες επιδράσεις στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων αλλά και στη σχέση τους με τη μάθηση και τα σχολικά/ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα. Θα συζητηθούν πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα για το πώς γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να συμβάλουν θετικά και αρνητικά στην αναπτυξιακή πορεία αλλά και στην πορεία μάθησης των παιδιών τους, θα παρουσιαστούν οι προστατευτικοί παράγοντες και οι παράγοντες κινδύνου και θα συζητηθούν προτάσεις εφαρμογής ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να έχουν θετικές εμπειρίες μάθησης και να σημειώνουν επιτυχίες στο σχολείο, να νιώθουν συναισθηματικά ασφαλή και να είναι ψυχικώς ανθεκτικά ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Τέλος, θα τονιστεί η αναγκαιότητα μιας εποικοδομητικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.


Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του Μουσείου Οίνου.
Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 18:00-19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.