Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της, ο καθορισμός των χώρων που εξομοιώνονται με τη ζώνη λιμένα Αγγελοχωρίου και Επανομής, που εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κα. Πασχαλίδου.

Μια απόφαση με πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη για το Δήμο, που τον καθιστά αποκλειστικό φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ζωνών, θεμελιώνοντας δικαίωμα είσπραξης λιμενικών τελών και αυξάνοντας, ως εκ τούτου, την εισροή πόρων στα δημοτικά ταμεία.

Εντάσσεται δε, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της σημερινής Διοίκησης Θερμαϊκού σε ό,τι αφορά στα λιμάνια και τις αλιευτικές υποδομές του τόπου, βάσει του οποίου και μετά από συντονισμένες ενέργειές της:
·   Καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένα στο αλιευτικό καταφύγιο της Ν. Μηχανιώνας, το 2015 και των Ν. Επιβατών, το 2016 καικαθορίστηκαν οι θέσεις πρόσδεσης των σκαφών.
·      Καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένα Περαίας, το 2017.
·      Ξεκίνησαν να εισπράττονται για πρώτη φορά, το 2015, τέλη ελλιμενισμού.
·      Αποκαταστάθηκε το αλιευτικό καταφύγιο των Ν. Επιβατών, έργο π/υ 310.000,00 ευρώ.
·      Εκσυγχρονίστηκε ο ηλεκτροφωτισμός στο αλιευτικό καταφύγιο της Επανομής, π/υ 65.000,00 ευρώ.
·      Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την προμήθεια Pillars, τόσο στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας όσο και στο αλιευτικό καταφύγιο των Ν. Επιβατών.

Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί βασικό βήμα προς την ενίσχυση του παραλιακού χαρακτήρα των περιοχών και τη διευκόλυνση, μέσω της μείωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, στηχρηματοδότηση και εκτέλεση έργων στις οριοθετημένες θέσεις, τα οποία καθίστανταικαθοριστικής σημασίαςγια την εξυπηρέτηση της εμπορικής, ναυτιλιακής, τουριστικής και αλιευτικής κίνησης, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων.

Συγχρόνως, τίθενται κανόνες διαφάνειας και εξοικονομούνται υπολογίσιμοι πόροι, τους οποίους είχε αποστερηθεί ο Δήμος κατά την περίοδο 2011 – 2014, εξαιτίας της έλλειψης πρωτοβουλίας καθορισμού των χερσαίων ζωνών. Έσοδα ανταποδοτικά, που βοηθούν στην εκτέλεση, τη συντήρηση και τη βελτίωση των λιμενικών έργων, των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες των λιμένων.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.