Για προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλεται, από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού, αντιδήμαρχος. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φεστερίδης μίλησε έντονα και με προσβλητικό τόνο στον κ. Πρέτσιο Νίκο Προϊστάμενο του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου. Μάλιστα ζητείται από το Δήμαρχο Θερμαϊκού να καταδικάσει δημόσια τη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κου Γεωργίου Φεστερίδη και από τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται αιρετός από το Σωματείο εργαζομένων την τελευταία τετραετία, και αφορά τη διοίκηση Μαυρομάτη (να σημειώσουμε πως δεν θυμόμαστε ανάλογες καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια) φροντίσαμε να έχουμε την άποψη του καταγγελλόμενου Αντιδημάρχου ώστε να δούμε αν αληθεύουν τα γραφόμενα και να ανιχνεύσουμε το λόγο της αντιδικίας και συμπεριφοράς.
Ο Γιώργος Φεστερίδης αποδέχτηκε ότι εκνευρισμένος απευθύνθηκε στον υπάλληλο λέγοντας ότι δεν σέβεται τίποτα και ίσως να είπε κάποια κουβέντα παραπάνω αλλά έδωσε την δική του εξήγηση για τον εκνευρισμό του για τον οποίο ευθύνεται η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του υπαλλήλου.

Σε μακρά συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες με αντικείμενο εκτέλεση έργου για τον δήμο και έχοντας την θετική εισήγηση υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας και στην προσπάθεια να λάβει τη συναίνεση του Προϊσταμένου του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου, ο Αντιδήμαρχος υποστηρίζει πως αντιμετώπισε άρνηση από τον υπεύθυνο υπάλληλο, επειδή κατά τη γνώμη του υπαλλήλου αφορούσε κατάτμηση του έργου.

Στην επιχειρηματολογία πως σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία δεν υφίσταται κάτι τέτοιο γιατί είναι τμήματα διαφορετικά (εργασία και υλικά) και στην παράκληση του Αντιδημάρχου να μιλήσουν οι δύο υπάλληλοι μεταξύ τους και να λύσουν το ζήτημα, όπως το έθετε ο κ. Πρέτσιος, ο τελευταίος αρνήθηκε προκλητικά να επικοινωνήσει με την αρμόδιο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας, εμμένοντας στην άποψή του.

Ακολούθησε τηλεφώνημα του Αντιδημάρχου στην Τεχνική Υπηρεσία με την γνωστοποίηση της άρνησης του υπαλλήλου να δεχθεί, - παρουσία του κ. Πρέτσιου - ο τελευταίος πήρε την τηλεφωνική συσκευή από τα χέρια του Αντιδημάρχου και με οβίδια μεταμόρφωση και μιλώντας με το συγκαταβατικότερο ύφος διαβεβαίωση την συνάδελφό του πως και φυσικά θα τα βρούνε και θα "περάσει" το έργο χωρίς κατάτμηση.

Αποτέλεσμα αυτής της παράξενης συμπεριφοράς που ήταν η επακόλουθη της παρελκυστικής προηγούμενης του Προϊσταμένου, ήλθε η έκρηξη του Αντιδημάρχου.
Η Ανακοίνωση - Καταγγελία του Σωματείου
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει την απρεπή, ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γεωργίου Φεστερίδη, ο οποίος την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, εξερχόμενος από το Γραφείο του Προϊσταμένου του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του Τμήματος με έντονο και προσβλητικό τόνο ανέφερε «καλά κάνουν οι αιρετοί που τα παίρνουν και σας πηδάνε».
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος συμπεριφέρεται προς εργαζόμενους σαν να είναι εργάτες στο τσιφλίκι του πατέρα του. Το τραγικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για πρώην δημόσιο υπάλληλο (αστυνομικό) και μάλιστα επί χρόνια συνδικαλιστή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.
Πληροφορούμε τον Αντιδήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν να επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα και να είναι σίγουροι ότι δεν καταλαβαίνουν ούτε από απειλές και ούτε από ύβρεις. Θα συνεχίσουν να εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα προσηλωμένοι στο γράμμα του Νόμου. Αν θέλουν να αποφασίζουν και να διατάσσουν, τους παραχωρούμε και το δικαίωμα να υπογράφουν αντί ημών οποιοδήποτε έγγραφο απαιτείται για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Άλλα όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως ως γνωστών ποιούν τη νήσσα.
Ζητάμε από το Δήμαρχο Θερμαϊκού να καταδικάσει δημόσια τη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κου Γεωργίου Φεστερίδη και από τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγνώμη, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.