Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνα, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να "κάτσει στα μαλακά" η Χρυσή Αυγή, τροποποιώντας τη νομοθεσία:
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει τις διατάξεις της νομοθεσία για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μειώνοντας τις ποινές από 10-20 χρόνια σε 5-10 χρόνια, είναι ένα απαράδεκτο δώρο στον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο και στους άλλους υπόδικους ναζιστές που κάθονται εδώ και τέσσερα χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις εκατοντάδες επιθέσεις και μαχαιρώματα σε βάρος μεταναστών, αγωνιστών των κινημάτων, κοινωνικών χώρων. 
Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος που με την σθεναρή του παρέμβαση επέβαλε το σπάσιμο της ασυλίας που παρείχαν στην Χρυσή Αυγή κυβερνήσεις, αστυνομία και δικαστικό σώμα και ανάγκασε να προχωρήσουν οι συλλήψεις τον Σεπτέμβρη του 2013 της ηγεσίας των ναζιστών της Χρυσής Αυγής μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Είναι αδιανόητο όταν η αποδεικτική διαδικασία έχει καταγράψει στη δίκη της Χρυσής Αυγής τις ευθύνες της ηγεσίας για τις δολοφονικές επιθέσεις, όταν ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να μεθοδεύεται η απαλλαγή τους από τις βαριές τιμωρίες με αλλαγή της νομοθεσίας. Είναι μια απροκάλυπτη παρέμβαση ώστε να πέσουν στα μαλακά και συνεχίσουν τις επιθέσεις στις γειτονιές. 
Ο κόσμος της αριστεράς δεν ανέχεται την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει την ευαίσθητη δημοκρατικά αντιφασιστική δύναμη ενώ κάθε τόσο υπουργοί της νομιμοποιούν την Χρυσή Αυγή με παρουσίες μαζί με τους υπόδικους ναζιστές , όπως στο Καστελλόριζο. Δεν είναι δυνατό η Βουλή ακόμη να τους παρέχει προνόμια και προβολή από το κανάλι της ενώ η ΕΡΤ συνεχίζει να προβάλλει δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ακόμη και την ίδια μέρα που τάγματα εφόδου επιχειρούν να εισβάλουν στη Βουλή και ξυλοφορτώνουν δημοσιογράφους στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η πολιτική της ρατσιστικής ΕΕ-φρούρειο που πνίγει μετανάστες, που ανέχεται ακόμη και παρακρατικούς μηχανισμούς να προχωράνε σε παράνομες απελάσεις προσφύγων στον Έβρο. Αυτές οι επιλογές στρώνουν το δρόμο στην Δεξιά του Μητσοτάκη και του Μπακογιάννη αλλά και στην ίδια την ακροδεξιά και τους φασίστες. 
Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροποποίηση-δώρο στη Χρυσή Αυγή.

Καλούμε σε κλιμάκωση των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.