Mε ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον Θερμαϊκό", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου σε κεντρικό καφέ της παραλίας της Περαίας.

Σε ζεστό κλίμα και καταχειροκροτούμενος από τους δημότες του Θερμαϊκού που κατέκλυσαν από νωρίς τόσο την αίθουσα, όσο και τον πεζόδρομο της παραλίας, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου, άσκησε έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Εφαρμόζει ένα αυταρχικό ξεπερασμένο μοντέλο διακυβέρνησης, με παντελή άγνοια για το πώς λειτουργεί η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση". Μάλιστα κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ότι "έμεινε προσηλωμένη στα συμφέροντα μικρών πληθυσμιακών ομάδων και με μόνο της μέλημά, την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων". 

Μιλώντας στους συνδημότες του ο Νίκος Παράσχου, παρουσίασε τα σχέδια του για το δήμο Θερμαϊκού, τα οποία καταμέρισε σε έξη άξονες. Συγκεκριμένα, μίλησε για δήμο με πρότυπες διαδικασίες και πιστοποίηση, όπως και για βιώσιμη ανάπτυξη με τοπική ποιότητα ζωής. 


Επιπλέον αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για τοπική υγεία και πρόνοια με ανθρώπινο πρόσωπο, ενώ ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της παράταξης του για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική ανάπτυξη. Συνεχίζοντας, ο Νίκος Παράσχου, μίλησε για ψηφιακό δήμο με καινοτόμες λειτουργίες, υπογραμμίζοντας την ενεργή συμμετοχή των δημοτών. 

Σε ότι αφορά στην καθαριότητα του δήμου ο Νίκος Παράσχου, επέρριψε ευθύνες στην τωρινή διοίκηση, κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικές επιλογές, που οδήγησαν σε αδιέξοδα και μετέτρεψαν τον Θερμαϊκό σε απέραντο σκουπιδότοπο. Αναλύοντας το σχεδιασμό του για την καθαριότητα, ο κ.Παράσχου ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν πρόκειται να δοθεί σε ιδιώτες εργολάβους, καθιστώντας σαφές ότι: "Οι υπάλληλοι του δήμου μπορούν". Όπως είπε ο ίδιος: "Δημιουργούμε, πρότυπη αμιγή δημοτική υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων. Αξιοποιούμε όλον το δημοτικό μηχανολογικό εξοπλισμό και, κυρίως, προβαίνουμε στην προμήθεια νέων μηχανημάτων". 

Ο Νίκος Παράσχου, δεσμεύθηκε για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από την περιοχή Κεραίες, διευκρινίζοντας ότι: "Δεν είμαστε ρατσιστές. Όμως, δεν μπορεί να κλέβουν τα σπίτια μας, να κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα, να παρενοχλούν τα παιδιά μας στο σχολείο, να οδηγούν από τα δώδεκα τους χρόνια δίχως δίπλωμα, ως "κινούμενες βόμβες" και να ρυπαίνουν το περιβάλλον, δημιουργώντας τοξικό νέφος όταν καίνε καλώδια". 
Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο Νίκος Παράσχου και στο θέμα των αδέσποτων ζώων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Το πρόβλημα έχει γίνει εκρηκτικό. Με προφανείς συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών και την αισθητική της περιοχής μας". Όπως είπε, λύση πρόκειται να δοθεί με τη δημιουργία δημοτικού κυνοτροφείου, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την περισυλλογή, τη φιλοξενία, τη στείρωση και γενικά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρόν, απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς, ο τέως δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, καθώς και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος μάλιστα μίλησε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόμματος του στην παράταξη "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον Θερμαϊκό" και τον Νίκο Παράσχου. 

Σύντομους χαιρετισμούς, απηύθυναν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Φάνης Παπάς και η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Φύκα. 

Στη διάρκεια των χαιρετισμών, αναγνώστηκε επιστολή του νομικού συμβούλου της παράταξης, δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, βρίσκονταν στην Κρήτη. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θερμαϊκού Μιχάλης Αλεξανδρής. Από τη ΔΗΜΤΟ Θερμαϊκου, το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος Σταύρος Αλεξιάδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παράσχου, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καράπαλης, καθώς και ο ταμίας Γιάννης Κουτσουράδης. 


Επιπλέον στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης Κωνσταντίνος Μπίκος, ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βογιατζής και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Όλγα Δημητριάδου και Γεωργία Τσίρου.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.