Έναν νοικοκυρεμένο Δήμο Θερμαϊκού με ισόρροπη ανάπτυξη και των οκτώ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του είναι το αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς στη θεαματική διαδρομή που καταγράφηκε στα τέσσερα χρόνια θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, αφού ευχαρίστησε από το βήμα, στην εκδήλωση υποψηφιότητας τη περασμένη Κυριακή (17/03), τους συνεργάτες του, που τέθηκαν στην υπηρεσία του συνδημότη και του τόπου μας, υπενθύμισε τι παρέλαβε το 2014 και πως άλλαξε ο Δήμος προς το καλύτερο.   

Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου

Ξεκινήσαμε το 2014 σε ένα περιβάλλον μιας πρωτοφανούς κρίσης, με τη χώρα μας να είχε χρέος σκαρφαλωμένο στο 178,6%, δημόσιο έλλειμμα στο 3,6% του ΑΕΠ, ποσοστά ανεργίας 27% και κούρεμα των κρατικών επιχορηγήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση 65%. Ο δε Δήμος μας είχε δάνεια το 2014 πάνω από 5.500.000€, λογιστικές δαπάνες με ζημία 700.000€ και με με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στους Δήμους της χώρας.

Η εικόνα της «καμένης γης» δεν ακούγεται καθόλου ως υπερβολή με την κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή της θητείας. Αντ’ αυτού, σήμερα, η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα νούμερα που λένε πάντα την αλήθεια, άλλαξαν. Γιατί αλλάξαμε το δήμο μας. Τον νοικοκυρέψαμε. Και για του λόγου το αληθές:
·  365% αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων από 4.000.000€ σε 15.000.000€
·  384% αύξηση στα αποτελέσματα των χρήσεων  +2.700.000€ (από -700.000€ το 2013)
·  60% μείωση στις οφειλές δανείων
·  εξόφληση 1.800.000,00€ οφειλών παρελθόντων φόρων της ΔΗΚΕΘ και 3.000.000€ για το Σχέδιο Πόλης του πρώην δήμου Θερμαϊκού
·  Δημιουργήσαμε Κεντρική Αποθήκη διακίνησης υλικών για την διαφανή λειτουργία των προμηθειών

Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Ένα σημαντικό στοίχημα για την Διοίκηση μας στην αρχή της θητείας, ήταν οι κάτοικοι σε κάθε γωνιά του Δήμου να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και ωφέλεια σε έργα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τη καθημερινότητά τους. Και αυτό κερδήθηκε. Από την πρώτη μέρα αντιμετωπίσαμε ισότιμα όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αποκεντρώνοντας τις υπηρεσίες, κάνοντας έργα παντού και καθιστώντας λειτουργικό το Δήμο μας. Συγκεκριμένα:

·  Δώσαμε λόγο στα Τοπικά Διαμερίσματα αυξάνοντας το ρόλο τους
·  Μεριμνήσαμε για ειδική χρηματοδότησή τους
·  Λειτουργήσαμε γραφεία ΟΑΕΔ σε Ν. Μηχανιώνα, Περαία και Επανομή, όπου δεν υπήρχε
·  Λειτουργήσαμε ανταποκριτή ΟΓΑ σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα
·  Ιδρύσαμε Πολεοδομική Υπηρεσία με διαδημοτική συνεργασία
·  Καθιερώσαμε ετήσιο απολογισμό Δημάρχου σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, γιατί πιστεύουμε στη διαφάνεια και θέλουμε ενημερωμένους πολίτες
·  Αποκτούμε αντιπλημμυρική θωράκιση σε όλο το Δήμο, ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις όπως η θεομηνία του 2016

Όσα υποσχεθήκαμε που δεν υπήρχαν μέχρι τότε και για όσα δεσμεύτηκε προσωπικώς ο Γιάννης Μαυρομάτης, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014, έγιναν πραγματικότητα. Απόδειξη της σκληρής δουλειάς και του οράματος που έχουμε για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε. Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε και με την εκ νέου στήριξη των πολιτών στις 26 Μαΐου θα τα κάνουμε πράξη. 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.