Μία ημέρα μετά τις ακραίες δηλώσεις του για τον ελληνισμό της Σμύρνης, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει το κρεσέντο των προκλητικών αναφορών του. Σε προεκλογική εκδήλωση στα Δαρδανέλια ανέφερε πως η Ιστανμπούλ δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη και ότι όποιος επιχειρήσει να διώξει τους Τούρκους από την πόλη θα φύγει σε φέρετρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Την Ιστανμπούλ δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Οι παππούδες, ήρθαν, είδαν πως είμαστε εδώ και κάποιοι έφυγαν σε φέρετρα. Θα περιμένουμε για εσάς αν έρθετε με τις ίδιες προθέσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σας αντιμετωπίσουμε όπως τους παππούδες σας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο των αναφορών του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ότι οι χριστιανοί θα εκδιώξουν τους Τούρκους από την Κωνσταντινούπολη.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.