Προφανώς ανήσυχη η διοίκηση Θερμαϊκού, από τα πολλαπλά κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώνονται στα όρια του Δήμου το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα, δια του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, προέβη σε ενέργειες που απέδωσαν καρπούς σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Με αφορμή τα ανησυχητικά και συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών, με τις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις ληστείες να τείνουν να καταστούν παγιωμένη κατάσταση σε αρκετές περιοχές του Δήμου, σε επικοινωνία ήρθε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, κ. Φώτη Δομζαρίδη. 
Επικοινωνία η οποία χαρακτηρίστηκε από πλήρη σύμπνοια απόψεων και βρέθηκε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με το ζήτημα το οποίο τέθηκε να αφορά στην επαναφορά των περιπολιών της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» σε καθημερινή βάση. 
Στόχος, η ταχεία επέμβαση, προκειμένου να επιτευχθεί, αφενός, η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας και αφετέρου, η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των πολιτών. 
Ένα αίτημα μείζονος σημασίας που ήρθε σε συνέχεια των επαφών, αλλά και της πρόσφατης αλληλογραφίας (Αρ. Πρωτ.: 4411/13-3-2019) του κ. Μαυρομάτη προς τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου επισημαίνεται η έξαρση εγκληματικότητας εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου και τονίζεται η ανάγκη για άμεσες ενέργειες. 
Σε ανταπόκριση στο αίτημα του Δημάρχου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, χάρη στις οποίες να εξασφαλίζεται η διαρκής, στοχευμένη και εμφανής αστυνόμευση του τόπου με την παρουσία της ομάδας «ΔΙΑΣ». Μια παρουσία που κρίνεται απαραίτητη και η οποία πρόκειται να συμβάλει καταλυτικά στην αποτελεσματική καταπολέμηση της παραβατικότητας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.