Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα στάδια της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου και προβληματικού δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, που περιλάμβαναν την εγκατάσταση 1000 νέων φωτιστικών σωμάτων LED στις μεταλλικές δημοτικές ηλεκτροφωτιστικές κολώνες σε σχεδόν ολόκληρο το Δήμο, αλλά και την εγκατάσταση 3.500 νέων, σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων σε χώρους περιβάλλοντος και δημοτικά κτίρια, όπως σχολικές μονάδες, γυμναστήρια κ.α., καθώς επίσης στις ξύλινες κολώνες Φ.Ο.Π του αστικού ιστού από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, εργασίες, που ξεκίνησαν από την περιοχή της Περαίας και επεκτείνονται ήδη σταδιακά σε όλες τις περιοχές. Υπολογίζεται ότι, αφού έχει επιτευχθεί το 40% του έργου, θα έχει αυτό ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο μηνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ήδη, μέχρι σήμερα, από τα προβλεπόμενα 3.500 φωτιστικά σώματα 50 w έχουν τοποθετηθεί τα 1.500 (ήτοι ποσοστό 40%), έχουν τοποθετηθεί 585 φωτιστικά οροφής 45 w (ήτοι 100%) και 120 φωτιστικά οροφής 75 w (ήτοι 100%). Στο έργο απασχολούνται καθημερινά 25 άτομα (ηλεκτρολόγοι εναερίτες) και συνεργείο 18 ατόμων που αλλάζουν το φωτισμό με καλαθοφόρα οχήματα, προκειμένου να μην απομείνει ούτε μία γωνιά σκοτεινή, ούτε ένας δρόμος υποφωτισμένος, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Το πρωτοπόρο έργο, δαπάνης 3.300.000,00 ευρώ και διάρκειας σύμβασης 10 ετών – κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της οποίας ο ανάδοχος του έργου φέρει την υποχρέωση για συντήρηση των προσφερόμενων ειδών – μετά από τις ανεξάντλητες προσπάθειες της σημερινής Διοίκησης για δρομολόγησή του, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη παρέμβαση αναβάθμισης φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, στην ιστορία του Δήμου Θερμαϊκού.

Μια παρέμβαση που βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα φωτισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, αλλάζει τη νυχτερινή όψη κάθε γειτονιάς και αναβαθμίζει την καθημερινότητα του δημότη. Δημιουργεί δε, ένα σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο οδοφωτισμού, ενώ εναρμονίζεται με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα παραπάνω, τέλος, συνυπολογίζεται η ανθεκτικότητα και η υψηλή διάρκεια ζωής των λαμπτήρων Led και βεβαίως η τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας (περίπου 60%).

Στοιχεία που φέρνουν νέα δεδομένα τόσο στον τομέα του δημοτικού οδοφωτισμού, όσο και του Δήμου εν γένει, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σωρεία είναι τα συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία αφιερώνεται καθημερινά στη βελτίωση των όρων ζωής των πολιτών για ένα τόσο μεγάλο έργο που δεν είναι για το θεαθήναι, έργο που καταπολεμήθηκε όσο κανένα άλλο με λασπολογίες, από ανθρώπους της κακεντρέχειας και του σκοταδισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Φεστερίδης, αρμόδιος για την υλοποίηση του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας, Προμήθεια – Εγκατάσταση φωτιστικών LED», δήλωσε:

«Οι μάσκες πέφτουν. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται. Οι δημότες του Δήμου Θερμαϊκού αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα βλέποντας την τεράστια διαφορά στο φωτισμό. Βρισκόμαστε στο 40% της υλοποίησης του έργου με την ολοκλήρωση του οποίου στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Θερμαϊκού επιτυγχάνει: Εξοικονόμηση ενέργειας – χρημάτων, Αύξηση φωτισμού και ποιότητας, Προστασία του περιβάλλοντος».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.