Η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της δολοφονίας μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο έφτασε σήμερα στην αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Αναστάσιου Σκάρα.
Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο από αντιφασίστες και αντιφασίστριες που στέκονταν στο πλευρό του Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να αποφασίσει το δικαστήριο την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόσθεση κατά συναυτουργία με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των δραστών περί συμπλοκής εξ αιτίας της παρεμπόδισης του να προσπεράσουν το ποδήλατο του Λουκμάν(!) πρότεινε την καταδίκη για συγκλίνουσα διαδοχική δράση και μάλιστα «άσχετα με το ποιος επέφερε τον θάνατο» του 27χρονου εργάτη από τις επτά μαχαιριές που του κατάφεραν.
Ο εισαγγελέας απέδωσε με σαφήνεια τα ρατσιστικά κίνητρα στους δράστες στηρίζοντας την εκτίμηση στο τρόπο που έδρασαν, παίρνοντας στιλέτα μαζί τους και επιτιθέμενοι σε αγνώστους αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, τους οποίους δεν γνώριζαν.«Η υπόθεση αφορά σε δύο νεαρά άτομα, οπλισμένα με μαχαίρια, τα οποία επιτίθενται σε αλλοδαπό, σε έναν άνδρα διαφορετικής εθνικής καταγωγής και φυλής» είπε ο εισαγγελέας. Απέδωσε την πράξη τους σε ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας.
Οι κατηγορίες για τις οποίες ο εισαγγελέας ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ενόχους τους κατηγορούμενους, όπως έγινε και πρωτόδικα, αφορούν την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, οπλοφορία και οπλοχρησία και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Μετά την εισαγγελική αγόρευση οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Δημήτρης Ζώτος με ισχυρότατη και τεκμηριωμένη προσέγγιση αποδόμησαν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ζήτησαν την καταδίκη σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά και επέμεναν στην μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου έστω και αν δεν επηρεάζει τις ποινές που θα αποδοθούν ως μήνυμα κατά της ρατσιστικής εγκληματικότητας συνολικά μέσα στην κοινωνία.
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 17 Απρίλη.
Ξανά θα βρεθούμε μαζικά στο ακροατήριο για να απαιτήσουμε ότι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Λουκμάν, που σε καμία φάση της δίκης δεν δήλωσαν μετανιωμένοι για το ρατσιστικό έγκλημα που διέπραξαν, θα καταδικαστούν ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και χωρίς ελαφρυντικά.
Συνεχίζουμε τις αντιφασιστικές μάχες με πρώτο σταθμό την συγκέντρωση στις 25 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 6μμ ενάντια στην φιέστα μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που οργανώνει στην Αίγλη του Ζαππείου.


ΚΕΕΡΦΑ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.