Η συστηματική, μεθοδική και συνεπής εργασία της Διοίκησης Θερμαϊκού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου συνεχίζει να αποφέρει καρπούς, επιτυγχάνοντας ακόμα μία έγκριση χρηματοδότησης για μια σημαντική δράση αναβάθμισης του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου. Αντικείμενό της, η προϋπολογισμού 402.000,00 ευρώ Ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού από τη στροφή Κάβου έως και τις Αλυκές Αγγελοχωρίου, με προβλεπόμενες εργασίες στην υφιστάμενη σκυρόστρωτη οδό, μήκους 2.317 μέτρων περίπου.

Την υλοποίηση της Πράξης δρομολογεί η Αριθ. Πρωτ.: 18750 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάσσοντάς τη στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι», με τη χρηματοδότηση που εξασφαλίζεται να αυξάνει ακόμα περισσότερο το ποσό των 18.000.000,00 ευρώ, που αντιστοιχεί στα έργα τα οποία έχει πετύχει η Δημοτική Αρχή να εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Αριθμός που αντιστοιχεί στο 27,1% του συνόλου των έργων, προϋπολογισμού 67.000.000,00 ευρώ, εκ των οποίων το υπόλοιπο:
  • 35,4% (24.000.000,00 ευρώ) έχει ήδη ολοκληρωθεί.
  • 15% (10.000.000,00 ευρώ) βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • 15,3 (10.230.000,00 ευρώ) είτε έχει ολοκληρωθεί/δημοπρατηθεί η μελέτη, είτε έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης.
  • Στο 7,2% (4.800.000,00 ευρώ) έχει εγκατασταθεί εργολάβος.
Το εν λόγω έργο, το οποίο σε συνδυασμό με την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας του Γηπέδου της Επανομής μέχρι και το Σχολείο της Φύσης που δημοπρατήθηκε ήδη, λειτουργεί ως μέτρο στήριξης για τον αγροτικό πληθυσμό εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, υπόσχεται:
  • Ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα στις αγροτικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια της περιοχής.
  • Άμεση πρόσβαση στις αγορές τόσο του Δήμου Θερμαϊκού όσο και της Θεσσαλονίκης.
  • Περιορισμό των μετακινήσεων εντός των οικισμών.
  • Μείωση του κόστους μεταφοράς των ευπαθών προϊόντων και ταχύτερη, αλλά και ασφαλέστερη διαδικασία.

* η φωτο είναι του panoshatzik



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.