Το επιστέγασμα μιας αποφασιστικής προσπάθειας – προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής – για ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή, που περιλαμβάνει την ίδρυση, την εκπόνηση μελέτης, την αποπεράτωση του έργου και την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού, έρχεται και επίσημα πλέον με την τελετή εγκαινίων, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 10.00 π.μ.

Η σχολική μονάδα, που στεγάζεται στην οδό Δαγκλή 2 του οικισμού της Ν. Κερασιάς, ξεκίνησε τη λειτουργία της, υποδεχόμενη τους πρώτους μαθητές, το Δεκέμβρη του 2018, δίνοντας επιτέλους «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο πολλών χρόνων και ικανοποιώντας ένα διακαές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το «προικοδότημα» της σημερινής Διοίκησης στον τόπο κατάφερε να διανοίξει δρόμο για ομαλότερη και ευκολότερη ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία και να ξεπεράσει σημαντικές υφιστάμενες δυσκολίες, με τις οποίες μέχρι πρότινος αναγκάζονταν να έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, αποτελεί σημείο αναφοράς μεταξύ σειράς ενεργειών με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού, που περιλαμβάνει:
  • Δημιουργία τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών σε παραλίες του Δήμου, με προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών/εξοπλισμού.
  • Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% και αναπροσαρμογή του ποσοστού αναπηρίας από το 80% στο 67%.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Κατασκευή νέων και πλήρης ανακατασκευή υφιστάμενων ραμπών πρόσβασης σε σχολικές μονάδες του Δήμου, παρεμβάσεις προβλεπόμενες στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων», που εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπ. Εσωτερικών.

Πρωτοβουλίες, μία προς μία, που αγκαλιάζουν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρίες (AMEA) και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.