Η 20ή Μαΐου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Φέτος το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ναυτιλίας και Αλιείας λαμβάνει χώρα στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Θάλασσας για το 2019, ο Δήμος Θερμαϊκού και συγκεκριμένα το ΝΠΔΔ (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) διοργανώνει φέτος, για τέταρτη φορά, μια πλειάδα δράσεων οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη Θάλασσα.

Οι δράσεις είναι μέρος του συνεδρίου στο «EMD in My Country».


Οι φετινές δράσεις έχουν το γενικό τίτλο «ΟUR BLUE», «TΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΕ»:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, «WE vs Trash» / ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Στις 11 το πρωί, στην παραλία Αγγελοχωρίου, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου, το 3ο Σώμα Ναυτοπροσκόπων Ν. Μηχανιώνας, την Ε.Θ.Ο.Π.Α.Κ., τους GOZONE και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Ανακύκλωσης Ν. Μηχανιώνας και Επανομής.

1-10 ΜΑΙΟΥ «Following the Captain in Aegean Sea» (10 ημέρες)
Καπετάνιος φωτογραφίζει μέρος της καθημερινότητας του στο βαθύ μπλε του Αιγαίου για 10 ημέρες. Οι φωτογραφίες πρόκειται να αναρτηθούν στο FB: @SeaThermaikos

«ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ» Καλλιτεχνικός Σχολικός Διαγωνισμός

Συμμετοχή των σχολείων: 2ου και 3ου Δημοτικού Περαίας, 1ου Γυμνασίου Περαίας , Δημοτικού Αγγελοχωρίου και 2ου Δημοτικού Μηχανιώνας, καθώς και των εικαστικών παιδικών εργαστηρίων του ΠΟΣΠ και του Μορφωτικού Ν. Μηχανιώνας.

Η παρουσίαση των έργων θα γίνει στο Σπίτι του Φύλακα, στην παραλία Αγγελοχωρίου, στις 12 Μαΐου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ«OUR BLUE» - ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΕ - Παραλία Αγγελοχωρίου

· 9:00 - 13:00 «Μεγάλο Έμβολο - ΦΑΡΟΣ Αγγελοχωρίου»

(Ανοιχτό για το κοινό – ξενάγηση) Η παρούσα προσπάθεια αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φάρων.

· 10:00 - 13:00 Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΑΜΕ - «The Art of nautical MACRAME»
Το macrame αποτελεί μια μορφή κλωστοϋφαντουργίας, στην οποία κάνεις κόμπους με τα χέρια. Οι ναυτικοί υιοθέτησαν τεχνικές του μακραμέ, τις οποίες ενσωμάτωσαν στις δικές τους μεθόδους κομποδεσίματος. Παρουσίαση από την κα. Ελευθερία Βαρβέρη.

· 10:00 - 13:00 «WindSurf/Sup, on the Wave»

OPEN DOORS στην παραλία Αγγελοχωρίου. Γνωρίζουμε το άθλημα του Windsurf και του Sup από αντίστοιχο προπονητή στις εγκαταστάσεις του Active sport Club - Watersports.

· 10:00 - 15:00 Collap(SEA) - Καλλιτεχνική έκθεση (Installation art), με μεγάλα θαλασσινά γλυπτά της καλλιτέχνιδος κας. Στέλλας Βαρνά, στο Σπίτι του Φύλακα, στην παραλία Αγγελοχωρίου.

· 10:00 - 15:00 «ΛΙΜΑΝΙΑ»

Έκθεση των έργων του Σχολικού Διαγωνισμού, του ΠΟΣΠ Περαίας (Χ. Μητρούσης), του ΜΠΣ Ν. Μηχανιώνας (Γ. Καψιδάκης) και Έκθεση Φωτογραφίας του ΜΠΣ Αγγελοχωρίου (Λ. Γρέδη) στο Σπίτι του Φύλακα στην παραλία Αγγελοχωρίου.

· 10:00-13.00 «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών - Κιόσκι από το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας.

· 13:00 - 15:00 – Τελετή Λήξης:

Τιμητικές Διακρίσεις, αιγαιοπελαγίτικη μουσική, παραδοσιακές γεύσεις από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, «WindSurf/Sup, on the Wave», 11:00 - 15:00

Free lessons / Δωρεάν μαθήματα από αντίστοιχο προπονητή στις εγκαταστάσεις του Active sport Club - Watersports στην παραλία Αγγελοχωρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


Οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας» αποτελούν σημείο αναφοράς για το Δήμο μας και έχει γίνει ένας αγαπημένος θεσμός για την περιοχή μας, μια γιορτή της Θάλασσας και των ανθρώπων που την αγαπούν.

Οι δράσεις οργανώνονται και επιμελούνται από την κα. Ανδρονίκη Ράπτη (ΠΕ), Εικαστικό του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.